Дванадесет тайландци бяха убити и други 11 отвлечени в конфликта

...
Дванадесет тайландци бяха убити и други 11 отвлечени в конфликта
Коментари Харесай

Израелска атака: 12 тайландски граждани убити, 11 отвлечени

Дванадесет тайландци бяха убити и други 11 отвлечени в спора сред Израел и бойците на Хамас.

Още осем тайландски жители също са били ранени, заяви външното министерство на Тайланд в понеделник.

Министерството добави, че военновъздушните сили самолетите са в подготвеност, с цел да откарат своите жители вкъщи.

В Израел има към 30 000 тайландци, които работят в области като медицински сестри и строителство, дружно с служащи от повече от 50 страни.

Министърът на труда Phiphat Ratchakitprakarn сподели пред AFP, че към 5000 тайландски служащи работят в зоната на бойните дейности, само че че израелските сили са почнали да ги реалокират на безвредно място. Той добави, че 1099 служащи са се записали да се върнат вкъщи.

Работници във плантация в Мивтахим, град покрай линията Газа, описаха по какъв начин бойци на Хамас нахлуха във фермата им, откакто бяха изстреляни ракети в ранните часове на събота.

" Бойците на Хамас първо изстреляха ракета, след което нахлуха във фермата ни. Трябваше да избягам и да се скрия в спалнята си ", сподели Удомпорн Чампахом пред BBC в събота.

Г-н Удомпорн по-късно беше избавен от израелски бойци. Той сподели, че съотечественик тайландец, който е бил с него по това време, се възвръща от огнестрелна рана, " огромна колкото капачка на бутилка " на крайници му.

Друг тайландец служащ сподели пред BBC: „ Тичах и пълзях под камион, след което Хамас ме измъкнаха и насочиха револвера към мен в упор, преди да стрелят на земята. “ Работникът, който отхвърли да бъде назван, по-късно съумя да избяга.

260 тела бяха извадени от сцената на фестивала на „ филм на ужасите “ Болницата в Газа е наводнена, до момента в който Израел отмъщава със стачки

Wanida Armasa сподели пред BBC Thai, че нейният брачен партньор Anucha Angkaew, работещ във плантация за авокадо от съвсем две години, е един от пленените от екстремистите.

Той се появи във видео, което Хамас пусна през уикенда. „ [Мъжът във видеото] е безусловно той “, сподели тя.

" Не съумях да се свържа с него от 02:00 часа време в Банкок (19:00 GMT в петък). Говорих с него тъкмо преди щерка ни да си отиде за сън “, добави госпожа Уанида.

Няколко други страни, в това число Съединени американски щати, Непал и Германия, оповестиха, че техни жители са били убити, отвлечени или изчезнали измежду продължаващите безредици в Израел.

Един от тях е Непал, който удостовери в неделя, че 10 непалски студенти са били убити.

Те бяха отишли ​​в Израел, с цел да работят и да придобият умения в земеделска компания. Допълнителни 265 непалски студенти също работят в разнообразни израелски ферми, като други 4500 непалци работят като гледачи.

Израелската полиция също осведоми непалското посолство, че различен непалски жител е в неопределеност и че четирима други са ранени, единият от които съществено.

Отделно Индия сподели, че работи „ интензивно “ за връщането на своите жители в Израел.

Според известия в медиите има към 18 000 индийски жители, които живеят и работят в страната.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР