Дванадесет нови вида сухоземни насекоми и членестоноги, които никога досега

...
Дванадесет нови вида сухоземни насекоми и членестоноги, които никога досега
Коментари Харесай

Откриха нови видове насекоми

Дванадесет нови типа сухоземни инсекти и членестоноги, които в никакъв случай до момента не са били инвентаризирани от учените, са открити в Корсика като част от тригодишна изследователска стратегия, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на Националния природонаучен музей (MNHN).

В хода на акцията откривателите са преброили и инвентаризирали общо над 3900 типа инсекти и други членестоноги на към двадесет места на френския средиземноморски остров.

Реколтата от нови типове включва осем мухи, две оси, пеперуда и стоножка, споделя Жулиен Туру, шеф на Центъра за експертиза и данни за естественото завещание " PatriNat " и координатор на сухоземния съставен елемент от програмата за научни проучвания.

" Някои от тези типове не са доста редки, просто не са били изследвани. Те могат да бъдат открити на всички места в Корсика ", споделя откривателят.

Те са открити в планините и блатата на крайбрежието на острова посредством съчетание на " морфологични проучвания, модерни техники за секвениране на ДНК и инсталиране на клопки за прихващане, които улавят всички инсекти ", споделя ентомологът.

За към 148 типа инсекти, които към този момент са познати от други места, също се оповестява, че са засечени за първи път на острова.

" Сигурни сме, че те съществуват на Корсика от доста дълго време. Островът е дом на някои доста специфични типове, само че е по-слабо изследван от континентална Европа ", добавя Жулиен Туру, наблягайки смисъла на тази " огромна " изследователска акция. В нейния сухоземен съставен елемент са взели участие 43-ма учени, които в хода й са дали над 31 000 данни от наблюдения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР