Двамата защитници са депозирали молби за отлагане на заседанието с

...
Двамата защитници са депозирали молби за отлагане на заседанието с
Коментари Харесай

Адвокатите на Георгиев спънаха втория рестарт на делото Дебора

Двамата бранители са подали молби за отсрочване на съвещанието с разнообразни претекстове - единият бил служебно зает в същия ден, а другият е предал болничен лист.

По същата причина отпадна гледането за смяна мярката за неотклонение на Георги. Така 26-годишният мъж остава в ареста с три обвинявания - за причиняване на междинна телесна щета с особена свирепост, насила и закани за ликвидиране.

Дебора пристигна в правосъдната зала, само че резервира безмълвие и отхвърли коментар пред медиите. Обвиняемият бе доведен под ескорт, само че също не не сподели нищо.

Заради отсъствието на бранителите съдат одобри, че няма по какъв начин да бъде даден ход на процеса.

" Ще ви апелирам да назначите длъжностен юрист от пловдивската гилдия, с цел да не изпадаме идващия път в сходна обстановка ", съобщи Симеон Даскалов, един от юристите на момичето, представен от " 24 часа ". Според него отсъствието на бранителите на обвинения е опит за шиканиране на делото.  

Съдия Десислава Порязова обаче одобри, че не става въпрос за шиканиране на процеса и реши, че към момента няма потребност да бъде издирван длъжностен юрист. И отсрочи делото за 17 април.

Делото против 26-годишния Георги Георгиев се гледа в Пловдив откакто всички съдии в Стара Загора си направиха отказ. Това е втори опит да стартира всъщност откакто магистратите върнаха обвинителния акт на прокуратурата в Стара Загора за преправяне, тъй като съгласно тях обвинителният акт не е бил ясно дефиниран.

Командированите обвинители от Районната прокуратура в Стара Загора през днешния ден показаха, че доста бързо са изпълнили напътствията на съда и са " ремонтирали " обвинителния акт против Георги. Те показаха мнение, че към този миг няма нови условия, които да постановат смяна на мярката му за неотклонение от " Задържане под стража " в по-лека, съобщи " Марица ".

Случаят с Дебора закупи необятен публичен отзив през юли предходната година. Тогава стана ясно, че през юни на момичето са правени 400 шева върху рани, нанесени с макетен нож от някогашния й другар Георги Георгиев, само че след малко задържане мъжът е бил освободен от старозагорския съд след преценка, че осъщественото е единствено " лека телесна щета ". На 31 юли Георгиев беше арестуван за непрекъснато в ареста. Случаят с насилието над момичето провокира серия от митинги в цялата страна.

За закононарушенията, за които е упрекнат, той може да получи до 10 години затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР