Двамата турски работници, които от сутринта бяха застанали на перваза

...
Двамата турски работници, които от сутринта бяха застанали на перваза
Коментари Харесай

След 6 часа преговори двамата работници, заплашващи да скочат от блок, слязоха

Двамата турски служащи, които от сутринта бяха застанали на перваза на последния - шести етаж, на новопостроен жилищен блок в Перник, като заплашваха да скочат, до момента в който не им бъдат изплатени арестувани от месеци заплати, бяха свалени наред и бяха прегледани от медици, оповестява БНР.
Прочетете още
Драмата завърши след близо 6-часови договаряния. Двамата мъже, които са строителни служащи, пристъпили към крайни дейности поради неизплатени с месеци отговорности.

Казусът е комплициран - обектът е с български инвеститор-строител, кърджалийска компания, която е медиатор, и турска компания, която е наела служащите от Турция. Кой по веригата носи виновност за неуредените финансови взаимоотношения с служащите, занапред ще се обяснява, сподели кметът на Перник Станислав Владимиров. Той акцентира, че се водят диалози с всички по веригата.

От кърджалийската компания има увещание, че ще бъдат изплатени отчасти хонорари, а по-късно ще се пристъпи към подписването на съглашения за останалата част от сумата.

С двамата мъже денем разговаряха експерти от Института по логика на психиката и представители на турското посолство у нас.

Малко преди 18:00 часа при тях се качи кметът на Перник. По-рано денем той им купи храна и вода. Тук на място бяха още регионалният шеф Людмил Веселинов и окръжният прокурор Галина Антова.

Снимка: БТА 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР