Двамата строители близнаци, които подпалиха нелепо покрива на СУ „Васил

...
Двамата строители близнаци, които подпалиха нелепо покрива на СУ „Васил
Коментари Харесай

По 1000 лв. глоби за строители подпалили училище в Шумен

Двамата строители близнаци, които подпалиха неуместно покрива на СУ „Васил Левски“ в Шумен и едвам не унищожиха постройка за над 2,5 млн.лв., са осъдени с по 1000 лева санкции. Решението за административните наказания е на Районния съд в Шумен и магистрати считат, че то ще окаже превъзпитателен и предпазен резултат.

Братята на по 21 година от Радомир досега не са осъждани, възстановили са вредите на фирмата-изпълнител на ремонта, които възлизат на 3 994 лева и са предизвикали палежа по несъобразителност.

Действията им са били повече от аматьорски, излиза наяве от правосъдното решение. Както „Труд“ писа, пожарът лумна в средата на юни, откакто служащите се натъкнали на рояк от инсекти в комин и той им пречел да подреждат фибран върху покрива.

Решили набрързо посредством дим да прогонят осите от комина и единия откъснал част от кашон, а другия го запалил със запалка. За неприятен шанс, при стартирането на хартията в комина, духнал вътър, хартия хвръкнала и запалила фибрана по покрива. Той лумнал, а двамата уплашени се спуснали да го гасят с първата срещната метла. Тя също се запалила.

Огънят се разпрострял и достигнал до флакони с пяна, които за смут на гасачите почнали да гърмят. Така били унищожени сторителни материали и принадлежности на компанията, наета като подизпълнител за ремонта на шуменското школо – „ Бултермострой “ ЕООД.

Над 150 деца били евакуирани по средата на образователния час, с цел да не пострадат от задушливия пушек. Край на комично-трагичната обстановка поставили огнеборци с 30 тона вода. Двамата подпалвачи били задържани и чак на другия ден разказали за механизма на подпалването. Най-хубавото било, че по общинската постройка, която се ремонтира с евросредства, не са нанесени вреди.

Решението на съда може да бъде обжалвано и протестирано.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР