Двамата шофьори над година трафикирали мигранти по подобна схема, сега

...
Двамата шофьори над година трафикирали мигранти по подобна схема, сега
Коментари Харесай

Брутално! Вижте ковчега, в който бургаски каналджии натъпкаха 52-ма мигранти

Двамата водачи над година трафикирали мигранти по сходна скица, в този момент от алчонст натъпкали двойно повече бежанци в клетката

 

52-мата мигранти от случая " Локорско " са били натъпкани в да ковчега с височина от по 60-ина см , излиза наяве от фотосите, които преди малко бяха публикувани от Прокуратурата на Република България.

Тайници са били особено пригодени, с цел да заблудят полицейски чиновници, в случай че по пътя бъдат спрени.

От думите на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов стана ясно, че водачите е трябвало да получат по 100 евро на превозен мигрант - от турската граница до българо-сръбската, а босът на канала - бургазлията Виктор К.  - сред 500 и 1000 евро.  

Участниците в схемата признали, че каналът работел безупречно от януари 2022 година. Курсовете се правили най-малко по два пъти месечно.

До този миг обаче возили по 30-ина души, до момента в който в злощастния 17 февруари, двамата водачи - мъже от Каблешково, са решили да създадат по-голям удар - от лакомия са качили и натъпкали като животни 52 мигранти, всички мъже, на възраст от 13 до 35 години. 

В някои от случаите обаче тези тайници били опаковани с фолио, с цел да не се засича по-високата температура от профилираната техника на Гранична полиция. При съдбовния курс това не се случило, а камионът прибирал изгорели газове в клетката. Това довело до задушаване на няколко от мигрантите.
 Това е едната клетка, в която са набутани мигрантите 
Още преди Траянови врата те почнали да тропат мощно. Двамата водачи обаче траяли, без въобще да се разчувстван. Отбили край село Локорско, защото към този момент ударите ставали доста мощни и някой можел да ги разкрие. 

" Видели замаяни, само че и мъртви мигранти. В този миг са изоставили камиона . Отишли са до автогарата в София и са хванали рейса за Бургас, където бяха арестувани ", изясни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Той изчете експеризите, които показали, че хората са били наблъскани като консерви. Затова се стигнало до задушаването. Те умирали дълготрайно време - сред 30 и 60 минути.

Служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев сподели, че на потърпевшите 34 индивида е предоставена здравна помощ. 27 от тях са настанени в 5 лечебни заведения.

Към момента 19 души остават в лечебни заведения. Освободени през днешния ден са 8 души и множеството от тях са настанени в държавната организация по бежанците на " Военна рампа ", където им е възложен психолог, дежурен доктор, облекла и храна.

В момента в " Пирогов " има трима души, които през вчерашния ден са били интубирани. Двама от тях са екстобирани. Контактни са и няма заплаха за живота им. Посетени са даже от посланика на Афганистан. Има и двама души в реанимация и още 5 души в отделението с неприятни индикатори в кръвната картина.

В болница " Св. Анна " остава един човек в реанимация, който е контактен. В " Токуда " има четирима, които са постоянни. Още 4 души са настанени в Министерство на вътрешните работи болница, само че също са в устойчиво положение.
 Височината е 60-ина см  Двата ковчега са буфер, а от горната страна и острани са струпвани дъски  Камиона край Локорско, в близост са облеклата и движимостите на мигрантите 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР