Двамата се запознаха с мисията и дейността на формированието, на

...
Двамата се запознаха с мисията и дейността на формированието, на
Коментари Харесай

Радев: Най-после започват да се вземат мерки за повишаване статуса на заетите в армията


Двамата се срещнаха с задачата и активността на формированието, на което през октомври 2022 година Италия пое ролята на рамкова страна. Матарела е в България по покана на Радев.  " Като висш главнокомандващ на Въоръжените сили желая да ви уверя, че ресурсната неосигуреност, ниският обществен статус, вашето персонално съоръжение и въоръжение - всички тези проблеми последователно към този момент ще остават в историята ", сподели Радев пред военнослужещите.

" Българската войска към момента е сложена в изискванията на липса на задоволително запаси за водене на бойна подготовка. Работите в битови и обществени условия, които са надалеч от нуждата на това, което вършите ", разяснява още президентът, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави: 

" След години наред на непрестанно гледище за повишение на обществения статус, на мотивацията, на изискванията на труд за професионална подготовка и реализация, един доста сложен развой, който изисква политическо схващане и осъзнаване на процесите на сигурността, изисква политическа воля и отговорност от всички институции в страната - най-сетне мога да ви кажа, че тази машина се задвижва. "

Снимка: БТА

Президентът поздрави новото управление на Министерството на защитата и уточни, че " най-накрая има схващане във всички партии в българския парламент ".

Държавният глава означи плануваното нарастване на заплатите на военнослужещите. Промени в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България поддържа парламентарната комисия по защита преди дни. С измененията от 1 януари 2025 година общото заплащане за най-нисшата служба за военнослужещ ще бъде равно на междинната заплата за страната. Предстои законопроектът да бъде прегледан в пленарна зала.

Снимка: БТА

" В непрекъсната връзка сме с управлението на Министерството на защитата, с Щаба на защитата и с типовете въоръжени сили по какъв начин да се направи по този начин, че да имате по-добри условия на труд, по-добри благоприятни условия за професионална реализация, да ускорим процеса по рационализация, само че освен с огромните планове ", изясни президентът.

По думите му всеобщо се употребяват нискобюджетни средства, които се пригаждат доста гъвкаво и бързо към изискванията на пердах и се употребяват като разрушителни средства. Президентът даде образец по какъв начин на евтини дронове се прикрепват муниции и стават рисково оръжие.

" Знам какъв брой мъчно бе през годините, до момента в който бъдат решени обикновени въпроси по униформите, оборудването. Изпитвах стеснение и позор да навестявам формированията от Българската войска и вместо да приказваме за рационализация и бойна подготовка, да ми се задават въпроси за обувки и униформи ", уточни той. " Това е значимо, оттова се потегля. Всеки един от вас би трябвало да се усеща безусловно убеден, че за него се поставят грижи и получава най-хубавото ", сподели още Румен Радев.

" Тази ваша високо виновна активност способства освен за сигурността на България, тя способства за сигурността на целия район и е значимо изискване за политическата и икономическа непоклатимост и за цялостното развиване на нашата страна и района, съобщи президентът пред българските военнослужещи от Многонационалната бойна група.

" В резултат на войната в Украйна военната сфера се развива извънредно динамично. Оперативното изкуство, военната просвета се усъвършенстват с всеки минал ден. Това значи нужда от извънредно натоварен продан с нашите съдружници ", сподели още президентът.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР