Двамата роми, извършили убийството на 41-годишен асеновградчанин в изборната нощ

...
Двамата роми, извършили убийството на 41-годишен асеновградчанин в изборната нощ
Коментари Харесай

Заподозрените за убийството в Асеновград са непълнолетни, единият скачал върху главата на жертвата

Двамата роми, направили убийството на 41-годишен асеновградчанин в изборната нощ (25.05.19 година против 26.05.19 г.), са познайници на полицията и са малолетни. Това стана ясно по време на провеждането на правосъдния развой в Окръжен съд-Пловдив. Деянието е осъществено с особена и безпричинна свирепост. По-малкият от двамата причинители - Исмаил Асан - е на 15 година, само че към този момент има досие за обири, след които са последвали грабежът и жестокото ликвидиране в квартал " Зъбчето " в Асеновград.

Наред с тези прегрешения, малолетният Исмаил е бил и доста пийнал сега на осъществяване на закононарушението, по думите на юриста му. Другият юноша - Митко Асенов, който е на 17 година, също имал регистрация на закононарушение. Бил е арестуван за кражба от черква, само че все пак не е получил присъда. В злокобната нощ, 15-годишният Исмаил е решил, че след грабежа би трябвало да доубие жертвата си , уточни в правосъдната зала прокурор Галина Андреева-Минчева. Върнал на мястото на престъплението и почнал да скача върху главата на 41-годишния мъж. И с цел да е сигурен, че потърпевшият няма да остане жив, най-после го удушил с ръце.
Междувременно, кръвта на потърпевшия към този момент се е стичала през трахеята в белите му дробове и той се е задушавал от това. Най-вероятната причина за настъпване на гибелта на мъжа, обаче, е точно строшаване на подезичната кост и контузия на гръкляна, изясни прокурор Андреева-Минчева, която дефинира действието като безпричинна свирепост. Обвинителката акцентира, че 15-годишният Исмаил е предизвикал големи премеждия на жертвата си и го е умъртвил по изключително непосилен за него метод.
В същото време, съучастникът му в грабежа - Митко Асенов е стоял в профил и единствено безучастно е следил протичащото се. Първоначално килърът не признал виновността си пред органите на реда и опитал да заблуди проверяващите, че не той е направил убийството, а единствено е минавал през мястото тъкмо по време на побоя, връщайки се от болничното заведение. По-късно двете момчета намерили ключа и чипа от жилището на 41-годишния мъж и с тях отворили жилището му, евентуално за обир. А пред полицейските чиновници двамата причинители излъгали, че ключовете били на бабата на Исмаил.
Според прокурор Галина Андреева-Минчева обвинените по случая лъжат и за адреса си на местоживеене и съществува заплаха да се укрият, в случай че бъдат пуснати на независимост. Тя се стимулира с думите на Исмаил Асан, който съобщи в правосъдната зала, че досега на съвещанието, по време на петте дни престой в ареста, нито майка му, нито баба му са го посещавали. А и той даже не им се обадил, тъй като не им знаел телефонните номера. Вероятната причина за случилото се е препирня сред 41-годишния асеновградчанин и ромите, разгласи юристът на Исмаил Асан, като не посочи какъв е бил мотивът за скарването.
Защитникът на 15-годишния причинител добави, че нямало доказателства за обир. А съучастникът в действието - Митко Асенов се оправда, че той нищо не бил направил, като трансферира виновността напълно върху приятеля си. „ Пихме. Дойдоха още трима. Исмаил се нервира и отиде при индивида. Хвана го и го удари ", изясни Асенов в своя отбрана. Той сподели, че се е намесил, като се е опитал да ги раздели. " Взех Исмаил. Той беше пийнал и тръгнахме. После взехме решение да се върнем отново да пием. Тича към него Исмаил и отново го удря. Взе чантата. Аз отидох да мисля какво да изяснявам ", добави изявлението си Митко Асенов. Той бе безапелационен, че се е прибрал у дома, като е оставил приятеля си самичък, след което е бил задържан. " Не го пипах този човек “ , сподели в умозаключение в залата 17-годишният ром.
Припомняме, че на този стадий двамата остават за непрекъснато в ареста, откакто съдът взе най-тежката мярка за неотклонение против тях - " Задържане под стража ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР