Двамата Пловдивски лекари, които бяха задържани за източване на Здравната

...
Двамата Пловдивски лекари, които бяха задържани за източване на Здравната
Коментари Харесай

Пловдивските лекари, точили Здравната каса, са работили в тандем

Двамата Пловдивски лекари, които бяха арестувани за източване на Здравната каса са работили в тандем. 54-годишният доктор  Веселин Станчев е общопрактикуващ доктор, който приема пациенти в Пловдив, а неговият сътрудник 55-годишният доктор Найден Пъджев се е водил едноличен притежател на медицински център „ Физио Витал ”, научи TrafficNews . Както по- рано съобщихме схемата за документната машинация, обвързвана с непозволено приемане на парични суми от бюджета на НЗОК, е разкрита от проверяващ екип от служители на реда от отдел „ Икономическа полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.
Прочетете още
Двамата медици са оперирали в съучастие–като съгласно обвиняването доктор Найден Пъджев е бил причинител, а доктор Станчев помощник. В процеса на следствие на случая по-младият мъж е издавал посоки на свои пациенти за физиотерапия. След това е карал седем от очевидците да излъжат пред проверяващите, че са посещавали медицинският център " Физио Витал ", ръководен от 55-годишния Пъджев, въпреки това да не е ставало.



Установено е, че за 6-месечен период - за интервала от 28.09.2023 година до 29.03.2024 година,  над 30 пациенти фиктивно са били преглеждани и са им били осъществявани процедури по физиотерапия, за което Здравната каса е платила на медицинския център по физиотерапия сумата от 12 900 лева

От информация в Търговския указател излиза наяве, че в началото доктор Найден Пъджев се е водил едноличен притежател на медицинския център „ Физио Витал ” със седалище на ул. ”Стефан Ботев ” №11. По-късно обаче името му е заличено, като подобен, а на негово място шеф и едноличен притежател е станала жена, която по-късно е в съдружничество с друга дама. От прокуратурата обаче оповестиха, че Пъджев въпреки всичко е шеф на медицински център, в който са " осъществявани "   въпросните прегледи. 

След информация в уеб страницата на физиотерапевтичния център излиза наяве, че двете акционерки на компанията са практикуващи лекари в обекта. Също по този начин в уеб страницата на медицинския център ясно е разказано, че работят с НЗОК и имат контракт.



доктор Найден Пъджев

Всички пациенти, на които са осъществени фиктивни прегледи, са били извикани на разпити в Икономическа полиция.  Предстои наблюдаващият прокурор да се запознае и проучва всички събрани доказателства по делото и да реши, дали за двамата обвинени да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

За закононарушението законът планува наказване от 2 до 8 година отнемане от независимост, конфискация на част или цялото имущество, както и отнемане от право да упражнява специалност. Действията по следствието не престават.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР