Двамата пловдивчани Иван Мардачев и Пламен Янкулов, отглеждали марихуана за

...
Двамата пловдивчани Иван Мардачев и Пламен Янкулов, отглеждали марихуана за
Коментари Харесай

Разпитват свидетели по дело за двама пловдивчани, отглеждали марихуана за 45 бона край Пловдив

Двамата пловдивчани Иван Мардачев и Пламен Янкулов, отглеждали марихуана за 45хиляди лв. на равнища покрай Пловдив, пожелаха правосъдният развой против тях да протече по общия ред. Те не се признаха са отговорни пред съда и по този начин вчерашното съвещание започва с разпит на очевидци и движимости лица.
Прочетете още
Двамата мъже са с повдигнато обвиняване за това, че на 09 август 2021година на равнища в подножието на село Старо Железаре са отглеждали 146 растения канабис. Те са задържани след дълготрайно следствие на полицията, а по време на спецоперацията е хванат единствено Пламен Янкулов, а Мардачев е избягал и по-късно е бил арестуван от проверяващите.

На днешното съвещание двамата обвияеми бяха защитавани от юрист Стефан Паров, като трябваше да бъдат разпитани 5 очевидци. Първи за разпит в правосъдната зала влезе един от служителите на реда, присъстващ на акцията против двамата мъже.  

„ Бяхме получили информация за това, че на Маджарови ливади има посадени растения от рода на конопа. В тази връзка подготвихме спецоперация, като наблюдавахме обекта дълъг интервал от време. На дата 9 август с останалите сътрудници отидохме на адреса, като скрихме автомобила си и тръгнахме пешком към точното място, където е отглеждана марихуаната. След това се разпръснахме наоколо до въпросната равнища. Аз и още един от служителите на реда станахме очевидци на това по какъв начин спря джип и от него слязоха обвинените Пламен и Иван ”, описа пред съда служителят на Министерство на вътрешните работи.

По думите на проверяващия, той и сътрудниците му са се отправили към равнищата. След това са видели по какъв начин обвинените с няколко кофи са поливали растенията, само че са чули останалите служители на реда и по тази причина са тръгнали да бягат от мястото.

„ Аз започнах да пъдя Иван, само че в полезрението ми попадна и Пламен, по този начин хванах първо него. Иван обаче се отдръпна към язовира и го изпуснахме. Ние ежедневно ходихме да следим, само че не се виждаше да поставят грижа към растенията. Веднъж Пламен пристигна с жена си, само че и тогава не се извършваше деяние и по тази причина чакахме комфортен миг, с цел да правим ареста ”, довърши проверяващият.

След това Иван се е покрил при собствен другар на Черноморието. Пред съда обаче, познатият на Мардачев изрично отхвърли да е  знаел  за това. Според очевидеца няма по какъв начин Иван да е забъркан в закононарушението тъй като в дения, в който служителите на реда са направили спецоперацията, приятелят му е бил на морето с него.

„ През 2021 година  работих като избавител в курорт на Черноморието.  На 9-ти август Иван пристигна в края на работната ми промяна към 17:30. Той постоянно ме посещаваше на морето и аз му дадох ключовете за стаята, в която бях настанен и отседна при мен към 3,4 дни. Когато си потегли майка му ми се обади и сподели, че са го задържали, поради трева.  По-късно коментирахме с него, че е  набеден за това, че на тази дата е правил нещо, а той беше при мен на морето. ”, описа още очевидецът.

Обвиняемият Иван изясни пред магистратите, че не си спомня дали е предизвестил своя другар за гостуването си на морето, защото не употребил телефон към оня миг тъй като е нямал.

За разпит престъпи и дамата на Янкулов, която описа много друга история от тази на проверяващия. По нейните думи в деня на ареста с мъжа й са разговаряли с камера, а когато е дошъл на мястото, на което е задържан, Пламен е слязъл от автомобила и е бил самичък. Тогава незабавно се е чула от някого думата „ Стой ”. По думите на жената  обвиненият й е затворил, с цел да ревизира какво се случва и откакто не е съумяла да се свърже наново с него, тя е схванала от медиите за ареста му.

„ Това беше безумно. Някой го намеси в това, а той не се занимава с такива неща ”, безапелационна бе дамата.

Делото обаче не завърши във вчерашния ден, а бе планувано за друга дата. В идното съвещание магистратите трябва  да преценяват какво да е наказването по отношение на двамата мъже в случай че те бъдат приети за отговорни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР