Двамата пилоти на Ред Бул Рейсинг във Формула Даниел Рикиардо

...
Двамата пилоти на Ред Бул Рейсинг във Формула Даниел Рикиардо
Коментари Харесай

Лауда: Пилотите на Ред Бул да платят от джоба си за мазалото в Баку

Двамата водачи на Ред Бул Рейсинг във Формула Даниел Рикиардо и Макс Ферстапен би трябвало да бъдат осъдени извънредно сурово от своя отбор, счита легендата от Формула 1 Ники Лауда. Според вижданията на почетния президент на Мерцедес съотборниците, които се отстраниха един различен в Гран При на Азербайджан в нелепа злополука, би трябвало да покрият от личния си джоб вредите по болидите си. Пораженията възлизат на съвсем 1 милион щатски $.

Рикиардо и Ферстапен се сблъскаха един с различен в 40-ата от общо 51 обиколки в Баку. Австралиецът беше този, който опита изпреварване, а сетне бе блокиран по рисков метод от Ферстапен, което докара до конфликта. Катастрофата на старт-финалната права освен извади двамата от надпреварата, само че донесе и сериозен финансов негатив за отбора, защото при тази висока скорост вредите по колите бяха съществени.

Фигура в Ред Бул: Пилотите би трябвало да имат повече мозък в главите!

„ Какво бих сторил аз ли? Ще ги завлека в моя офис и ще ги накарам да платят поправките”, разяснява австриецът. „ По мое мнение виновността на Ферстапен е към 70 %, а оставащите се поставят на Даниел.”

„ Просто не може да изпълниш такава маневра на права. В последна сметка бедничкият Рикиардо нямаше къде да мине.”

Колата на Рикиардо е с почупено предно крило и счупен нос. Обикновено сходни проваляне костват към 220 хиляди $ за ремонт. Ситуацията с болида на Макс Ферстапен обаче е по-драстичната. Щетите там възлизат на съвсем 740 хиляди $, тъй като има повреди по ауспуха, задното крило и задните спирачки. Всеки един от упоменатите елементи би трябвало да бъде заменен.

В същото време шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер загатна, че той има намерение да приложи различен метод в тази ситуация.: „ Ники гледа нещата откъм финансовата страна по-често от другите хора, които сме в падока. За Ред Бул най-важното за Даниел и Макс е да схванат, че злополуката беше изцяло неприемлива”, добави ббританецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР