Двамата отбелязаха, че целта е да се постигне общо европейско

...
Двамата отбелязаха, че целта е да се постигне общо европейско
Коментари Харесай

Украйна ще получи помощ от ЕС въпреки ветото на Унгария /видео/

Двамата означиха, че задачата е да се реализира общо европейско решение за промени в бюджета на Европейски Съюз, с които средствата за Киев да бъдат обезпечени, само че е значимо да има и авариен вид.

 

През декември Европейският съвет не можа да реализира единогласие по този въпрос поради.

" Най-стратегическият приоритет на белгийското председателство е поддръжката за Украйна ", означи Фон дер Лайен.

 

" Европейска комисия ще предложи на Съвета на Европейски Съюз оперативно решение за съглашение по помощта за Киев. Белгия ще има задачата да прокара това решение допустимо най-бързо ", добави тя.

 

По нейните думи е належащо договарянията по измененията в европейския бюджет до 2027 година да приключат до края на юни.

 

" За по-силна европейска народна власт и независимост на Украйна. За стопанска система, която приема измененията и остава конкурентоспособна. И за една по-голяма и по-смела Европа в бъдеще ", показват от Европейската комисия към видеото от конференцията. 

" Ще предложим преоценка на някои европейски политики в идващите месеци, свързани с бъдещото разширение на Европейски Съюз ", добави ръководителят на комисията.

 

Фон дер Лайен означи, че Белгия има изключителна роля в европейската история и изрази вяра председателството да покаже спортния дух на световноизвестните белгийски колоездачи, с цел да се придвижи по-бързо във финалния спринт преди изборите за евродепутати по-късно тази година.

 

" Европейците чакат от Европейски Съюз да ги отбрани, да усъвършенства благосъстоянието им и да приготви общото им бъдеще ", уточни Де Кро.

 

" Общото бъдеще на Европа включва присъединението на Украйна, това е най-хубавата гаранция за бъдещата непоклатимост ", добави той. " Преди Европейски Съюз да се разшири, би трябвало да се усъвършенства. Европейски Съюз би трябвало да може да взима решения по-бързо, като резервира единството, би трябвало да употребява по-ефективно ресурсите, с които разполага ", съобщи белгийският министър председател.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР