Двамата обсъдиха развитието на двустранните отношения и възможностите за активизиране

...
Двамата обсъдиха развитието на двустранните отношения и възможностите за активизиране
Коментари Харесай

Борисов: България планира инвестиции в Кабо Верде

Двамата разискаха развиването на двустранните връзки и опциите за активизиране на търговско- икономическото съдействие. Това стана ясно от обява на Борисов във Facebook.

Имаме доста съществени планове за вложения в Кабо Верде в областта на бизнеса, изключително на туризма. Кабо Верде има доста близки връзки с Европейски Съюз и ЕНП. Тя е същинска демократична страна в тази част на света. Страната е образец по какъв начин би могло в един миг да се спре с непрекъснатите помощи за Африка, а в това време миграционният поток оттова, изключително през Либия-Италия, придобива големи размери “, акцентира Борисов след срещата.

"С сходна политика може хората от Африка, с наша помощ и вложения в обучение и стопанска система, да се задържат на своя континент. Това са над 300 млн. души, които „ чукат на вратата ни “ , в случай че не се вземат ограничения. Надявам се в идващите месеци и години да работим интензивно в тази посока “, сподели още той.

"Бихме желал да работим в посока на привличане на повече вложения от България. Заинтересовани и отворени сме да приемем български вложители в разнообразни сфери, изключително в областта на туризма ", означи и министър председателят на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва.

Туризмът съставлява 25% от Брутният вътрешен продукт на Кабо Верде, имаме годишно повишаване с към 20%, посочи той.

"Кабо Верде се подготвя да действа като трамплин за европейските страни към Африканския континент , за европейски бизнес вложения “, съобщи министър председателят. Предлагаме непоклатимост, доверие и предвидимост, тъй че е доста невисок рискът за хората, които решат да влагат в страната ни, изясни той.

По думите му други европейски страни към този момент влагат в Кабо Верде и реализират облага.

Подчертавам интереса ни от задълбочено съдействие с България в областта на образованието. Има студенти от Кабо Верде, които учат в Медицинския университет в София, уточни още министър председателят на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва.

Това е човешкият капитал, който е най скъпият за развиването на страната ни, съобщи той.

"Споделяме вашата визия за Африка. Страната ни е дребна и разбираме, че развиването се реализира, когато се употребяват оптимално добре всички ресурси-гражданското общество, образованието, качеството на живот и свободата на жителите, както и опцията те да вземат участие в процеса на развиването на личната си страна “, посочи министър председателят на Кабо Верде.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР