Двамата най-високо поставени тенисисти на турнира от сериите Мастърс Новак

...
Двамата най-високо поставени тенисисти на турнира от сериите Мастърс Новак
Коментари Харесай

Джокович и Федерер напуснаха мастърса в Шанхай

Двамата най-високо сложени тенисисти на шампионата от сериите " Мастърс " Новак Джокович и Роджър Федерер отпаднаха на четвъртфиналите. Водачите на схемата не съумяха да се оправят със Стефанос Циципас и Александър Зверев.

Световният №1, който преди дни завоюва шампионата в Токио, отстъпи на гръцкия си противник в три сета - 6:3, 5:7, 3:7 след 2.04 часа.

С триумфа си над настоящия първенец в Шанхай Циципас към този момент има победи над него, Федерер и Рафаел Надал. Той е най-младият с сходно достижение, като това става, преди да е навършил 21 години.

Другата изненада от деня беше загубата на Федерер от Зверев. Германецът се наложи след 6:3, 6:7 (7), 6:3, а дуелът продължи 2.07 часа.

 Джокович и Федерер напуснаха мастърса в Шанхай
© Reuters

Успехът на германеца го изведе пред Федерер в директните им дуели, като Зверев към този момент води с 4:3 триумфа. Така той стана един от дребното тенисисти с положителна статистика против Маестрото.

Зверев осъществя 17 аса в срещата и позволи една двойна неточност. Федерер се регистрира с три директни точки от начален удар. Маестрото беше продънен четири пъти, до момента в който Зверев единствено два.

В полуфиналите той ще срещне Матео Беретини или Доминик Тийм. В другия мач един против различен ще се изправят Циципас и Даниил Медведев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР