Двамата мъже, арестувани след атентата с бус в Барселона, са

...
Двамата мъже, арестувани след атентата с бус в Барселона, са
Коментари Харесай

Никой от двамата арестувани за атентата в Барселона не е шофьорът на буса

Двамата мъже, задържани след атентата с бус в Барселона, са свързани със случилото се, само че нито един от тях не е водачът, съобщи полицията, представена от Ройтерс.

Полицията удостовери, че мъжът, прегазил двама служители на реда на контролно-пропусквателен пункт в Барселона, е бил убит, само че добави, че този случай не е обвързван с атентата с буса.

Шофьорът на буса е напуснал автомобила и е тръгнал пешком и както наподобява, не е въоръжен, съобщи каталунската полиция на конференция.

Тя заяви още, че единият от двамата задържани е мароканец, а другият е от испанския анклав в Северна Африка Мелиля. Арестувани са в два разнообразни града в Каталуния, Рипол и Алканар.

Отделно от това, полицията съобщи, че атентатът с буса наподобява има връзка с детонация в жилище в Алканар в ранните часове на вчерашния ден, при която един човек умрял, а различен бил ранен. Според Франс прес починалите при гърмежа са двама и са били нанесени обилни материални вреди на прилежаща постройка.

Каталунски полицейски представител, представен от Ройтерс, съобщи, че атентатът явно е бил терористична офанзива, имала за цел да бъдат убити допустимо най-вече хора.

Той съобщи също, че няма данни, че ще има различен атентат, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР