Двамата лидери казаха, че отношенията между Япония и Виетнам ще

...
Двамата лидери казаха, че отношенията между Япония и Виетнам ще
Коментари Харесай

Япония и Виетнам се споразумяват да засилят връзките си и да започнат да обсъждат японската военна помощ на фона на заплахата от Китай

Двамата водачи споделиха, че връзките сред Япония и Виетнам ще се трансфорат в „ всеобхватно стратегическо партньорство “, извеждайки настоящото им съдействие до „ нови висоти и до в допълнение го разширете към нови фронтове “, съгласно тяхното взаимно изказване, предоставено от Министерството на външните работи на Япония.

Япония бързо развива по-тесни връзки с Виетнам, основна страна в Югоизточна Азия, която има значима роля в сигурността и стопанската система в район, изправен пред възхода на Китай и съперничеството му със Съединените щати и други западни народи.

Съобщението от понеделник означаваше, че Япония към този момент е придобила статут на първокачествен сътрудник на Виетнам, дружно със Съединените щати, Китай и Индия.

На взаимна конференция след срещата им Кишида сподели, че Виетнам е „ основен сътрудник в постигането на свободен и отворен Индо-Тихоокеански район “. Thuong сподели, че тясното съдействие сред двете страни способства за мира и просперитета в района.

В рам...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР