Двамата бяха блъснати и убити от 18-годишен шофьор с книжка,

...
Двамата бяха блъснати и убити от 18-годишен шофьор с книжка,
Коментари Харесай

Поредна вечер протест на „Сливница”. Пастор: Има шанс за Адриан, ако се покае

Двамата бяха блъснати и убити от 18-годишен водач с брошура, получена преди три месеца, а съгласно предварителната експертиза той е карал със 101 км/ч вместо съгласно ограничаването от 50 км/ч. 

Блокадата на " Сливница " довечера стартира по-късно - в 20 ч., защото в 20.45 ч. от Европейския център за транспортни политики започнаха инспекция по сигурността на бул.. Участие в нея взеха и живеещите в региона. Инспекцията включва главно качеството на маркировката и на осветлението на булеварда и на мястото на злополуката.

заяви, че при тяхна репортерска инспекция в границите на 20 минути 89 автомобила са минали със скорост над позволената. Засечени са били и пешеходци извършители и неработещ светофар. 

Макар днешната проява на неодобрение да стартира в друг час, настояванията остават същите - незабавни ограничения против войната на пътя. В неделя в 11.30 ч. е разгласен и народен митинг против убийствата на пътя, също с искане на законови промени. Той ще се организира пред Народното събрание. 

Междувременно пред свещеник Павел Игнатов - един от хората, дали характерност на Адриан Антонов пред съда, сподели, че го е описал като " естествен младеж ", който би трябвало да се покае. 

" Описах Адриан като естествен младеж, защото го познавам от бебе. На 7-годишна възраст той загуби майка си, която умря от рак. Той бе отгледан от околните му родственици благодарение на църквата ", описа пасторът за Антонов. Той не отхвърля виновността на младия водач, само че е изключва да е употребил алкохол или опиати в злощастната нощ.

" Аз скърбя за този младеж, само че и за него има късмет. Той се състои в това да се покае. Покаянието е нещо, което е по-различно от съжалението. Излизат доста хора, предизвикали произшествия с жертви и споделят " Съжалявам ". Това не е задоволително. Нужно е смирение - надълбоко, същинско, вътрешно, спешно положение, което довежда до освобождение от възприятието за виновност, което е дълъг катарзис. Това ние назоваваме смирение ". 

Пасторът прикани телевизионният екип, който го снима, след излежаване на евентуално " доста тежката " присъда, която чака Адриан Антонов, да ревизира на изхода на пандиза дали той ще е запазил човешкото в себе си, " или той ще излезе цялостен с ненавист, завист, злоба и отегчение и ще е податлив към други рецидиви ". 

" Мисълта ми е, че би трябвало да има работа с хора, които са направили неволни тежки закононарушения, да се мисли по какъв начин да се резервира човешкото у тях. Училищата, църквите и публичните организации съгласно него би трябвало да работят и да възпитават и водачите и пешеходците да бъдат деликатни и да понижим темпото, както и да организират мероприятия, с които да образоват хората да ценят човешкия живот ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР