Двамата братя и техен братовчед, които пребиха 37-годишен мъж в

...
Двамата братя и техен братовчед, които пребиха 37-годишен мъж в
Коментари Харесай

Трима биячи се споразумяха за условни присъди

Двамата братя и техен братовчед, които пребиха 37-годишен мъж в центъра на Шумен без причина, признаха виновност и се споразумяха с прокуратурата за условни санкции. Както " Труд " писа, на 10 август, преди обяд, пред постройката на Областна администрация, триото гастърбайтери нападнали с юмруци и ритници непознатия за тях шуменец, предизвикали му фрактура на дясно рамо, крещяли му да изчезва, тъй като ще бъде пребит. Грозната вакханалия се разиграла пред погледите на хора от прилежащи кафенета, запечатана била и от камери в съседство.

Братята на 25 и 17 година и братовчед им на 32 година от град Велики Преслав бяха арестувани от полицията часове след случая. Първо 25-годишният бил хванат да кара след приложимост на кокаин. Случаят скандализира обществеността, а след него и поради зачестили сигнали за нарушение на публичния ред, ОДМВР Шумен вкара пеши патрулни екипи в необятния център.
За нанесена междинна телесна щета в съучастничество и за демонстрация на безчинство Районният съд в Шумен е одобрил наказване за ученика 1 година затвор при 3-годишен изпитателен период. Отпада мярката да бъде под контрол на родител. По-възрастните участници, които досега са били в ареста с непрекъсната мярка задържане под стража, получават всеки по 3 година отнемане от независимост при 5-годишен изпитателен период и към този момент са на независимост. Отпада и ограничаването да не могат да напущат страната. Шуменецът, пострадал от дейностите им, е известен, че може да заведе цивилен иск против тримата за понесени неимуществени вреди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР