Двама влиятелни израелски крайнодесни министри разкритикуваха днес информация за американско-арабски

...
Двама влиятелни израелски крайнодесни министри разкритикуваха днес информация за американско-арабски
Коментари Харесай

Израелски министри скочиха срещу американо-арабски план за Газа

Двама авторитетни израелски крайнодесни министри разкритикуваха през днешния ден информация за американско-арабски проект за помирение в Газа, който поставя главните за палестинска страна, съобщи Агенция Франс Прес.

" Вашингтон пост " заяви, че администрацията на президента Джо Байдън и дребна група арабски народи работят по изчерпателен проект за дълготраен мир сред Израел и палестинците.

Той включвал ясна времева рамка за основаване на палестинска страна.

" Първоначално помирение, планувано да продължи най-малко 6 седмици, ще обезпечи време проектът да стане обществен, да набере спомагателна поддръжка и да се подхващат първичните стъпки към използването му, в това число образуването на краткотрайно палестинско държавно управление ", написа вестникът.

Надеждите са съглашение, което ще включи освобождение на заложници, да бъде реализирано преди 10 март, когато стартира свещеният за мюсюлманите месец Рамазан.

Но предлагането бе разкритикувано от израелския министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир и от финансовия Бецалел Смотрич.

" По никакъв метод не можем да се съгласим с този проект, който в реалност споделя, че палестинците заслужават премия за ужасяващото кръвопролитие, което направиха ", написа Смотрич в обществената мрежа Х, имайки поради кървавата офанзива на радикалното палестинско придвижване " Хамас " на 7 октомври м.г., когато в Израел бяха избити към 1200 души.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР