Двама висши служители на МВР са уволнени заради случая с

...
Двама висши служители на МВР са уволнени заради случая с
Коментари Харесай

Дъщерите на загиналия Пенев с притеснения за личен мотив

Двама висши чиновници на Министерство на вътрешните работи са уволнени поради случая с гонката, при която умря 58- годишен мъж. Мъжът е умрял след задушаване, сочат данните от предварителната експертиза.

Полицията напущат: заместник-директора на полицията в Стара Загора Пламен Петков и началника на охранителна полиция Илиян Илиев.

След 4-часово съвещание служителите на реда от Стара Загора не излязоха от основния вход на вътрешното министерство, а колата на Стара Загора си потегли от гаража на Министерство на вътрешните работи.

Според околните на умрелия 58-годишен мъж истината ще излезе, когато бъдат събрани всички доказателства.

„ За нас дейностите на служителите на реда в онази въпрос на вечер след подаването на сигнала - ускоряват нашите терзания за персонален претекст “, сподели Борислава Пенева, щерка на Пенев.

„ Всички събрани доказателства от нас, които са по случая, ще бъдат предадени на следователите “, съобщи Ивелина Пенева, щерка на починалия, пред bTV.

Адвокатът на фамилията изясни, че не е осведомен с експертизата, въпреки и неокончателна, тъй като законът у нас не го разрешава.

„ Няма и по какъв начин да ги забележим. По принцип нашият углавен развой е основан по този начин, че потърпевшите от закононарушението имат опция да се срещнат с доказателствата едвам когато досъдебното произвеждане завърши. Практиката в Министерство на вътрешните работи е такава, че когато има формирано досъдебно произвеждане, нормално служителя против който е формирано, той е уволнен на съображение на нарушение на етичния кодекс, довело до уронване престижа на министерството “, сподели юристът на фамилията на Пенев – Емануил Йорданов.

Според Йорданов, който е бил министър на вътрешните работи, е неотложно да се подчертава върху подготовката на служителите на реда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР