Двама възрастни и две деца бедстват след пожар, изпепелил дома

...
Двама възрастни и две деца бедстват след пожар, изпепелил дома
Коментари Харесай

Възрастни хора и внуците им останаха без дом след пожар

Двама възрастни и две деца бедстват след пожар, изпепелил дома им във врачанското село Камено поле, заяви Народоосвободителна въстаническа армия. Бабата и дядото, чиято е къщата, се грижат за двете си внучета, тъй като майка им има сериозен здравословен проблем. Четиримата живеели мъчно и преди стихията да изпепели покрива над главите им, само че след пожара животът им станал още по-труден. Освен без дом остават и без облекла. Нямат даже и храна. Приютил ги братът на дядото, само че и неговата къща се нуждае от ремонт, за който те нямат средства.

„ Всичко изгоря. Покъщнината, облеклата. Моите и на децата. Пожарът стартира от бали със сено, които бяха в плевнята. Вятърът донесе огъня до къщата. Нямаше и вода, с която да загасим огъня ”. Това описа в ефира на „ Здравей, България ” пострадалият дядо Тодор.

Мъжът показа, че е с 500 лв. пенсия, която не стига за ремонт на къщата. Добри хора от селото оказват помощ – кой с каквото може. „ В селото всички опитваме да създадем каквото можем. Разчистваме останките от изгорялата къща. Събираме по малко пари, само че финансово никой няма опция да отдели доста средства ”, уточни комшия на фамилията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР