Двама турски граждани са обвинени за трафик на нелегални мигранти,

...
Двама турски граждани са обвинени за трафик на нелегални мигранти,
Коментари Харесай

Задържаха двама турци на АМ „Тракия”, превозвали 90 нелегални мигранти

Двама турски жители са упрекнати за трафик на незаконни мигранти, оповестяват от Районната прокуратура - Стара Загора.

Те бяха хванати на Автомагистрала „ Тракия “, край село Плодовитово, да транспортират 90 чужденци в товарен автомобил. Обвиняемите са арестувани за период до 72 часа. Те са професионални водачи, извършващи интернационалните транспорти. На 23 декември влизат в страната ни през Граничен пункт „ Дунав мост “ и стигат до село Лесово, където настояват, че ще „ вършат бизнес “.

По информация на Прокуратурата в Стара Загора с тях се е свързал техен прочут и им предложил да оставят камиона и да се върнат на „ Тракия ", където да осъществят транспорт с празен товарен автомобил до София . Според предварителна спогодба е трябвало да получат 200 евро, когато дойдат на посочен паркинг в столицата. Така те отпътуват от Ямбол с 90 мъже от Афганистан, 14 от тях - малолетни.

Органите на реда открили, че въпросният товарен автомобил е пътувал неколкократно по маршрута Елхово – София през последните два месеца.
Разследването по случая продължава. В първия работен ден (28.12.2022г.) дежурен прокурор ще внесе в Районен съд - Чирпан искане за непрекъснато задържане на двамата турски жители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР