Двама турски граждани бяха осъдени от Специализирания наказателен съд на

...
Двама турски граждани бяха осъдени от Специализирания наказателен съд на
Коментари Харесай

Затвор и солена глоба за двама турци заради разпространение на хероин |

Двама турски жители бяха наказани от Специализирания углавен съд на 9 година и 8 година затвор при първичен непоколебим режим  за разпространяване на хероин. Те ще би трябвало да платят и санкция от 100 000 лева и 50 000 лева, оповестиха от спецпрокуратурата.

М.Г., на който е наложено по-тежко наказване, е приет за отговорен и за това, че пренесъл опиата през държавната граница, укрит в 4 контейнера с мраморни плочи. Контейнерите пристигнали на пристанище Варна-запад от Обединените арабски емирства, откъдето на 3 юни 2021 година са били превозени с камиони до склад в Сливен, нает от участниците в незаконния сговор.

Същия ден те са арестувани в склада, до момента в който изваждат хероина от кухини в изрязани мраморни плочи. В профилираната полицейска интервенция вземат участие чиновници на ГДБОП, на Европол и Главна Дирекция „ Гранична полиция “. Съдействие в хода на следствието оказва и правоохранителният орган на Съединени американски щати за битка с опиатите – DEA.

Назначена по делото експертиза открива, че откритият и конфискуван хероин е на стойност 56 690 416 лева

Двамата са признали виновността си и са се споразумели с прокуратурата, което съдът утвърди. Определението е дефинитивно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР