Двама старозагорски ветерани от Втората световна война - Диньо Райков

...
Двама старозагорски ветерани от Втората световна война - Диньо Райков
Коментари Харесай

Двама столетни ветерани от Стара Загора с почетни знаци от вицепрезидента

Двама старозагорски ветерани от Втората международна война - Диньо Райков Георгиев, на 105 години, и Недю Баев Лазаров, на 100 години , бяха наградени през днешния ден с почетен знак на вицепрезидента на Република България . На тържествената тържествена гала в общинската зала „ Петко Рачов Славейков Славейков “ оценките им връчи персонално Илияна Йотова.  " Това е една от най-емоционалните и най-вълнуващите срещи за мен с хора отдали целия си живот в името на България. Срещам се с герои. Вие сте нашият образец, Вие потвърждавате, че думи като морал, достолепие, родолюбие са изконни човешки полезности “, сподели вицепрезидентът. 

От името на кмета Живко Тодоров ветераните поздрави заместникът му Иванка Сотирова, която пожела на ветераните да преодоляват болежките и да ги има, с цел да служат за урок на младите.
Честването бе проведено от Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ). За дългогодишната си активност и по случай 75-годишнината му с плакет, грамота и знак на съюза бяха удостоени полковникът от запаса Стефан Пенев, ръководител на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР), и полк. Валентин Мишев, шеф на Военното  окръжие в Стара Загора за съдействието и помощта, която оказва на съюза.
Емоционален роман за героичните мъже, получили първия урок по родолюбие в окопите измежду бомбите и патроните, и привет към ветераните насочи Николина Танева, секретар на СВВБ. В Старозагорско има 51 живи ветерани от Втората международна война, 11 от тях живеят в Стара Загора, а останалите в 21 села от региона. Стефан Пенев благодари на кмета и на общината за помощта, която оказват в активността на СОСЗР и за предоставената база за прилагане в центъра на града, и за обезпечаването на зали и превоз за разнообразни техни събития.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР