Двама спортисти, настанени в олимпийското село, са дали положителни тестове

...
Двама спортисти, настанени в олимпийското село, са дали положителни тестове
Коментари Харесай

Двама спортисти в олимпийското село са дали положителни проби за коронавирус

Двама спортисти, настанени в олимпийското село, са дали позитивни проби за ковид. Новината идва от уредниците единствено 5 дни преди старта на Игрите в Токио, които трябваше да се проведат през предходната година, само че бяха отсрочени точно поради пандемията.

За инфектираните се знае, че са част от делегацията на една и съща страна и се състезават в един и същи спорт. Останалите от тяхната група са изолирани по стаите си.

Снимка: Reuters

Това е първи случай на инфектиран в самото олимпийско село, което се смята за изолирано, а спортистите в него ще се подлагат ежедневно на проби. Също по този начин всички интензивности на спортистите са следени със особено приложение.

Организаторите увериха, че място за терзание няма и вършат всичко допустимо да лимитират разпространяването на болестта. " Пристигащите спортисти евентуално са разтревожени. Това е разбираемо. Ако избухне огнище на болест в олимпийското село, имаме проект, който ще следваме ", съобщи Сейко Хашимото, която е президент на организационния комитет.

Снимка: Reuters

Заразените хора, свързани с Игрите, към този момент са 25. Само трима от тях са спортисти. Освен двамата в олимпийското село, уредниците оповестяват за още един спортист, който обаче е на лагер преди Игрите в Япония и му следва влизане в изолираните здания. Останалите случаи са на публицисти и служащи, които се грижат за организацията на форума.

В Токио беше оповестено изключително състояние поради покачването на броя на инфектираните в страната с повече от 2000 дневно. За това уредниците взеха решение Игрите да се проведат без аудитория.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР