Двама служители на белгийските военновъздушните сили бяха арестувани в сърцето

...
Двама служители на белгийските военновъздушните сили бяха арестувани в сърцето
Коментари Харесай

Белгийски военни стреляха до централата на Европейската комисия

Двама чиновници на белгийските военновъздушните сили бяха задържани в сърцето на европейския квартал на Брюксел откакто разкрили огън до централата на Европейската комисия. Инцидентът е станал предходната събота, заяви представител на прокуратурата в Брюксел, съобщи „ Политико “.

Свидетели от мястото на събитието описаха, че задържанията са осъществени в непосредствена непосредственост до седалището на Европейската комисия, на улица " Архимед ", в апартамент, намиращ се наоколо до кафене " Берлемон ", обичано място на чиновници от европейските институции.

" Двамата души бяха арестувани, изслушани от полицейските служби и по-късно бяха освободени ", съобщи представителят.

Говорителят не можа да удостовери произхода на посочените муниции. Той съобщи: Разследването продължава.

Според фламандския ежедневник „ Нюзблад “ поданици на региона са видели двамата мъже да стрелят  с огнестрелно оръжие от отворен прозорец и са се обадили в полицията. Оказало се, че оръжията са въздушни револвери, открила полицията. Но при претърсването полицията разкрила над 200 патрона, предопределени за автомати, употребявани от белгийските въоръжени сили.

В изказване за „ Политико “ белгийската министърка на защитата Людивин Дедондер съобщи, че няма да прави съответни изказвания по случая, защото сега той се проверява както от нейното министерство, по този начин и от правосъдните служби.

През последните години белгийските военни нееднократно са били подлагани на съществени рецензии поради непозволени дейности на някои техни членове или техни връзки с крайнодесни групи, уточни още „ Политико “, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР