Двама служители на 37 и 57 г. на Национална компания

...
Двама служители на 37 и 57 г. на Национална компания
Коментари Харесай

Първи подробности за трагедията с два трупа край Илиянци

Двама чиновници на 37 и 57 година на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ са били блъснати от локомотив, който е маневрирал в региона на гара Илиянци.

Работниците са умряли. Те са почиствали тревите сред релсите, когато е станал случаят. 

„ Предполагаме, че в следствие от шума на машините, които са употребявали, те не са чули локомотивът, който е идвал. Блъснати са двама души, няма признаци на живот. Образувано е досъдебно произвеждане. Министерство на вътрешните работи оказва подпомагане по огледа на произшествието “, сподели вътрешният министър Калин Стоянов.

Сигнал за случая е подаден към 10:30 ч. тази заран. Локомотивът, бутнал чиновниците, е на частен транспортьор.

„ Тръгвайки отсам, на към 350 метра има понижение 25 км, стартира остра лява крива, видимостта е понижена. Движил се е с торпедото напред, а това понижава видимостта в кривата. Настига двама служащи, които са почиствали тревите сред двете релси. Самият ватман споделя, че ги вижда в последния миг “, разяснява инж. Бойчо Скробански, държавен контрольор по следствие и началник на Националния ръб за следствие на катастрофи в железопътния превоз.

Освен дейностите на проверяващите, към този момент са формирани и инспекции от Инспекцията по труда, Инспекцията по сигурност на транспортите към НКЖИ, както и от Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз.

Частният транспортьор, сподели за bTV, че чака инспекцията на институциите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР