Двама шофьори се скараха на светофар в Пловдив след забележка

...
Двама шофьори се скараха на светофар в Пловдив след забележка
Коментари Харесай

Шофьори се скараха на светофар в Пловдив, единият загуби няколко зъба, другият получи присъда

Двама водачи се скараха на светофар в Пловдив след забележка за телефон. Скандалът ескалирал и прераснал във физическа кавга. Единият от двамата отнесъл няколко удара в резултат на които изгубил няколко зъба. По-агресивният пък бил задържан и в следствие наказан.
Прочетете още
Присъдата е постановена от Районен съд-Пловдив и доказана от Окръжния съд. За дейностите си нападателят получил условна присъда от 2 години и половина с 3 години изпитателен период. Магистратите наложили на мъжа да изплати и 1300 лв. на частния обвинител и 215 лв. разходи по делото.

Случката е от 20 януари 2022 година към 15 часа. Тогава потърпевшият управлявал лек автомобил „ Пежо 307 ”, по бул. „ Шести Септември “ в посока бул. „ Цариградско шосе “, като бил самичък в автомобила.

По същото време, другият мъж се движил директно пред него с автомобил „ Волво ”. Той също пътувал самичък в автомобила.

На водача на пежото му направило усещане, че автомобила пред него се движи неестествено по пътното платно, като внезапно намалял скоростта, след което още веднъж я увеличавал, а на зелен светофар директно преди кръстовището на бул. „ Шести Септември “ с ул. „ Орловец “,  намалил и съвсем спрял.

Предвид това той се престроил в дясната пътна лента и когато светнал червен сигнал на  светофара и двата автомобила спрели един до различен.

Мъжът забелязал, че лидерът на волвото приказва по телефона и изобщо не следи пътната конюнктура. Последвал жест с ръка да смъкна стъклото. След замяна на няколко реплики светнал зелен сигнал на светофара и колите потеглили.

На кръстовището с бул. „ Освобождение “ колите си разменили местата и още веднъж спрели на червен сигнал на светофара. Тогава лидерът на волвото слязъл от колата с думите „ Ей в този момент ти *** майката! “. Тъй като предното стъкло на пежото било сваленото от по-рано, подсъдимият  му нанесъл два юмрука в лицето и още веднъж се качил в колата си, оставяйки другия водач целия в кръв.

Междувременно всичко било видяно от различен водач на светофара, и защото наоколо имало полицейски патрул, разказал всичко на органите на реда. В този миг до тях спрял и потърпевшият, като служителите на реда забелязали, че лицето му било цялото в кръв.

По-късно причинителят бил арестуван и предаден на съд.

След потвърждаването на присъдата от Окръжен съд-Пловдив, тя не предстои на обжалване.

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР