Двама руснаци са заподозрени за опита за убийство на бившия

...
Двама руснаци са заподозрени за опита за убийство на бившия
Коментари Харесай

Официално! Ето ги двамата руснаци, издирвани за нападението над Сергей Скрипал

Двама руснаци са обвинени за опита за ликвидиране на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Според английската прокуратура има „ основни доказателства ” за покачване на обвинявания на Александър Петров и Руслан Боширов за нападението в британския град Солсбъри, отбелязва Би Би Си, представен от Пик.

За двамата руснаци са издадени Европейски заповеди за арест. Мъжете са на по към 40 години, пътували са под подправена идентичност, само че са имали същински съветски паспорти, заяви Ройтерс, като се базира на полицията.

Сергей Скрипал и щерка му бяха отровени с нервнопаралитичното вещество „ Новичок ” през март.

Три месеца по-късно Доун Стърджис и сътрудникът ѝ Чарлз Роули бяха открити в сериозно положение близо до първата офанзива. Стърджис умря, а Роули, Сергей и Юлия Скрипал се възвръщат.



От английската полиция разпространиха и фотоси на двамата обвинени.

Следи от замърсяване с „ Новичок ” са открити в хотелска стая в Лондон, където двамата мъже са отседнали. Те са пристигнали във Англия на 2 март и са отпътували на 4 март.

Британската прокуратура няма да се обръща към Русия за екстрадицията на двамата мъже, защото съветската конституция не разрешава екстрадицията на лични жители, прецизираха от прокуратурата.



Обявените от английските управляващи имена на обвинени не приказват нищо на Русия, разяснява представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

„ Отново призоваваме английската страна да премине от обществени обвинявания и осведомителни операции към практическо съдействие сред правоохранителните органи ”, добави тя.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР