Двама руски космонавти – Сергей Залетин и Александър Лазуткин и

...
Двама руски космонавти – Сергей Залетин и Александър Лазуткин и
Коментари Харесай

2 космонавти и българка, участник в учебен лагер на НАСА – на Третия форум „Дни на авиацията и Космоса“

Двама съветски космонавти – Сергей Залетин и Александър Лазуткин и Татяна Иванова – участничка в първия образователен галактически лагер на NASA в Алабама и представянето на българския аероплан DAR Solo, конструиран и създаден у нас от Тони Илиев ще бъдат в центъра на програмата на Третия научно-технически конгрес „ Дни на авиацията и Космоса “ в Руския културно-информационен център в София на 30 ноември и 1-ви декември /събота и неделя/.

Освен самолета родно произвеждане, в изложбените зали ще бъдат показани направени от българи дронове, авиомодели на Българската федерация по авиомоделизъм, първият български авиосимулатор „ Фотоника “ и други Младите учени от Университета за деца ще вършат през двата дни работилници за участниците с опити по физика, химия, биология и роботика. Ще има и кинопрограма, формирана от филми за Космоса и авиацията.

За участниците във форума ще бъде показан новият документален филм „ Формулата на Тео “ на режисьора Николай Василев, отдаден на актуалния будител – неповторимия физик-педагог Теодосий Теодосиев.

Сред лекторите и участниците в диалозите са първият български космонавт ген.л-т Георги Иванов, ръководителят на Авиационно-космически конгрес – инж. Недислав Веселинов, Георги Бяндов, част от екипа на Теодосий Теодосиев и един от разработчиците на Методиката за силов разсъдък, ръководителят на „ Университет за деца “ Явор Киряков, експерти на Луфтханза Техник България, доцент Иса Хаджиали от Биологическия факултет на Софийски университет, ръководителят на „ Обединено Дрон Общество “ Антон Пулийски, „ Човекът- Паяк “ – Иван Кристоф, ръководителят на Авиационно-космически център „ Младият летец “ – Виктор Веселинов, преподаватели от катедрата по въздушен превоз на Техническия университет и Колежа по въздушен превоз.

В програмата на форума участват тематиките: „ Развитие на силов разсъдък във физиката и астрономията “, „ Космически лагери – първи стъпки в космонавтиката “, „ Българското авиационно инженерство “, „ Самолети в атмосферата на други планети “, „ Полетът и човешкият организъм “/д-р Камен Ненов/, „ Как дроновете трансформираха разпоредбите на играта “, „ Младите учени във Вселената на знанието “, „ Композитни материали в авиацията “.

Дните на авиацията и Космоса ще се проведат на 30 ноември и 1 декември в залите на РКИЦ, всеки ден от 12 ч. до 20 ч. Събитието е проведено от Авиацинно-космически конгрес – България и Россотрудничество с благотворителна цел, а средствата от билетите – 12 лева за възрастни и 8 лева – за деца и възпитаници, ще отидат за построяването на първия в София Планетариум. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР