Двама рибари се обърнаха с лодката си в морето край

...
Двама рибари се обърнаха с лодката си в морето край
Коментари Харесай

СНИМКИ Двама рибари се обърнаха с лодката си край Китен - единият се удави, другият бе спасен по чудо

Двама риболовци се обърнаха с лодката си в морето край Китен този следобяд, оповестява Флагман.бг, базирайки се на очевидци.

Инцидентът е станал към 13:30 часа. Малката рибарска лодка с двама мъже на борда се прекатурва поради мощното неспокойствие. Други риболовци наоколо стават очевидци на нещастието и се притичват на помощ. Именно те се обадили и на незабавния тел. 112, откъдето пращат избавителни екипи.

Трупът на единия – Недко Шуков (61 години), към този момент е изваден. Вторият риболовец е избавен жив. Той е в термошок и е настанен в бургаската болница.

Двамата мъже не са локални риболовци. Те са от Ямболско. Пристигнали са в морския град тази заран с дребната рибарска лодка. Влезли са в морето и към обяд, на връщане, когато са били в региона на почивната станция Кремиковци, се появило мощно неспокойствие и плавателното средство се е преобърнало.

Днес времето е топло, само че вятърът е мощен, което очевидно е подвело двамата мъже, влезнали с рибарска лодка много във вътрешността в морето.

Междувременно от полицията оповестиха детайлности за нещастието:

Около 13.20 ч. през днешния ден в Ру Приморско е получено известие от двама риболовци от Карнобат за това, че забелязали в морето против носа на пристана в Китен обърната лодка. Рибарите декларирали, че ще създадат опит да спасят падналите във водата свои сътрудници. Към мястото на случая се оправили полицейски чиновници и чиновници от “Гранична полиция ”, които установили, че карнобатлии съумели да качат в дребната си по размер лодка единия от падналите риболовци, а вторият е бил превозен до сушата заловен за борда.

Излизайки на пристана чиновник от “Гранична полиция ”, подхванал реанимиращи дейности по отношение на рибаря, плуващ дружно с лодката, само че макар тях той умрял. Тялото на 61-годишния мъж от ямболското село Каравелово е откарано за аутопсия в поделение “Съдебна медицина ” към УМБАЛ-Бургас, а неговият другар - 72 годишен мъж от с. Каравелово, общ. Тунджа, обл. Ямбол е отведен за лекуване с хипотермия в УМБАЛ-Бургас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР