Двама протестиращи са загинали по време на масови продемократични протести

...
Двама протестиращи са загинали по време на масови продемократични протести
Коментари Харесай

Загинали по време на масови протести в Перу

Двама протестиращи са починали по време на всеобщи продемократични митинги в Перу. Това са първите жертви на провеждащите се близо седмица демонстрации след противоречивото събаряне от власт на . Гражданите на латиноамериканската страна възприемат дейностите на Народното събрание като прелом , написа " Гардиън ".
 Снимка 505461
Източник:

Протестиращите , някогашният ръководител на Конгреса, който встъпи в служба като краткотрайно изпълняващ длъжността държавен глава на страната.

Десетки хиляди извършиха улиците на Лима и други десетки градове в страната.

Хорхе Аморос, шеф на болница " Гуилермо Алменара " в Лима, удостовери, че един човек е умрял, откакто е бил убит отблизо разстояние с полицейско огнестрелно оръжие.

Още един човек е умрял от огнестрелно оръжие.
 Снимка 505460
Източник:

Полицията задържа минимум 30 протестиращи в събота . Има информация за репресии на най-вече мирните стачкуващи. Здравното министерство заяви, че повече от 30 души са потърпевши.

Снимки от всеобщите митинги в събота демонстрират танкове, стотици чиновници за битка с безредиците и облаци от сълзотворен газ, употребен против протестиращи, както и прелитащи хеликоптери над столицата.
 Снимка 505459
Източник:

След появилата се вест за първи смъртен случай, незабавно бяха проведени спонтанни митинги и скандиране " Мерино вън ". Внезапното вдишване на властта от Мерино, малко прочут политик със подозрително минало, провокира необятно неодобрение в перуанската столица, предизвиквайки най-големите демонстрации от повече от десетилетие.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР