Двама прокурори от Върховна касационна прокуратура са били на работно

...
Двама прокурори от Върховна касационна прокуратура са били на работно
Коментари Харесай

Гешев поиска сътрудничество с ОАЕ, прати делегация заради Божков

Двама прокурори от Върховна касационна прокуратура са били на работно посещаване в Обединените арабски емирства (ОАЕ) през последните три дни, оповестява пресцентърът на държавното обвиняване. На среща в бюрото на основния прокурор на ОАЕ българските представители са разискали опцията за сключване на меморандум за съдействие сред прокуратурите на двете страни.

" В рамките на диалозите представителите на Прокуратура на Република България са разискали и наказателно правни въпроси от съвместен интерес ", гласи известието..

Най-сериозният въпрос за нашата прокуратура е българският предприемач Васил Божков, който се намира на територията на Абу Даби.

Преди две седмици Българска национална телевизия разгласява информация, че Васил Божков може да се придвижва свободно в ОАЕ, до момента в който тече процедурата по настояването за екстрадицията му. Самата процедура още не е почнала. На предприемача му е неразрешено да напуща ОАЕ и му е лишен задграничния паспорт. У нас го чака арест.

В четвъртък Васил Божков още веднъж приказва за екстрадицията на Васил Божков. Той изясни, че и прокуратурата, и българската страна са си свършили работата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР