Двама полицаи загинаха в Бургас в сряда рано сутринта при

...
Двама полицаи загинаха в Бургас в сряда рано сутринта при
Коментари Харесай

Катастрофата с убитите полицаи

Двама служители на реда починаха в Бургас в сряда рано сутринта при опит да бъде спрян рейс с 47 незаконни мигранти. Рейсът е прегазил полицейската кола и е умъртвил двамата души в нея.

В случая са забъркани две лица от бежанския лагер в Харманли, заяви вътрешният министър в служебното държавно управление Иван Демерджиев.

Автобусът е трябвало да бъде спрян още на границата, уточни той. И изиска оставката на заместник-директора на " Гранична полиция " Деян Моллов.

Автобусът с мигранти е пропътувал към 25 км от първия пост, на който е отказал да спре за инспекция. След него е тръгнал патрул на " Гранична полиция ". Автобусът е минал през втори пост. Към първия патрул се е включил втори. Органите на " Гранична полиция ", които са преследвали рейса, са имали лимитирани благоприятни условия за реакция. Те евентуално са са пробвали да насочат рейса към дестинация, към която да понижи скоростта си и да се понижи рискът от случай. Двамата полицейски чиновници са създали опит да спрат рейса след кръговото кръстовище " Трапезица " в Бургас, сподели още Демерджиев. Автобусът се е движил с висока скорост. От там нататък дейностите на водача ги тълкувам като умишлени, съобщи министърът. 

Задържан беше и притежателят на транспортното средство, в което са били противозаконните мигранти.

" Автобусът е бракуван и няма никакво съображение да се движи по пътищата на страната. Изяснили сме по какъв начин е добит. Задържан е притежателят на рейса, който го е предал на две лица. Последните двама са виновни и имат отношение за цялото напредване на незаконните мигранти. Те са осъществили трафика ", осведоми още Демерджиев от Бургас. Двамата каналджии също бяха арестувани

При случая починаха Йордан Илиев (31 г.), старши служител на реда в бранш " Охранителна полиция ” към Първо районно управление-Бургас и Атанас Градев (43 г.), пълководец на поделение в бранш " Охранителна полиция " към Първо районно ръководство - Бургас.

Утрешният ден в област Бургас ще е ден на печал.







Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР