Двама полицаи от САЩ, свързани със случая с убийството на

...
Двама полицаи от САЩ, свързани със случая с убийството на
Коментари Харесай

Полицаи уволнени заради убийството на Бреона Тейлър

Двама служители на реда от Съединени американски щати, свързани със случая с убийството на чернокожата Бреона Тейлър, са били уволнени, предават международните информационни организации.

Детективите Майлс Косгроув и Джошуа Джейнс получиха уведомления за преустановяване на договорите им в края на предходната година.

Инцидентът в щата Кентъки провокира отвращение, митинги против расизма и полицейската свирепост.

Тейлър беше убита и убита от служителите на реда в Луисвил в нейния апартамент по време на акция в ранните утринни часове на 13 март.
Полицаите са произвели 20 изстрела. Тейлър е убита с пет патрона. Операцията е била поради опиати.

Съдебни заседатели по делото за убийството обявиха през октомври, че се усещат предадени от прокурора на щата Кентъки Даниел Камерън.
Те намерено го нарекоха "лъжец ", че комисията се е съгласила да освободи тримата служители на реда по обвиняванията в ликвидиране при съдбовната пукотевица, съгласно отчетите.

Решението на огромното жури да не бъдат повдигани обвинявания на нито един от служителите на реда за убийството на Тейлър докара до митинги в Кентъки и Съединени американски щати. Срещу един служител на реда бяха повдигнати три обвинявания поради разкриване на пукотевица по прилежаща къща.

Демонстрации се организираха и в Европа.

Убийството на Джордж Флойд докара до арест и съд на служител на реда и уволняване на двама други.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР