Двама пилоти на френските авиолинии Air France“ са отстранени от

...
Двама пилоти на френските авиолинии Air France“ са отстранени от
Коментари Харесай

Двама пилоти на Air France се сбиха по време на полет


Двама водачи на френските авиолинии „ Air France “ са отстранени от работа откакто са се сбили по време на полет с маршрут Женева-Париж през юни. Това оповестява за The Guardian представител на авиолинията.

Въпреки физическата разпра, самолетът е партерен безвредно.

От La Tribune оповестяват, че двамата водачи са се скарали малко след излитането на самолета и са се хванали за яките след удар от единия водач.

Кабинният екипаж се е намесил и ги е разтървал, като един от тях е останал в пилотната кабина до самото приземяване на самолета в Париж.

Новините за тази разправа се появяват след отчет на Френската организация за въздушен контрол, оповестен в сряда, в който се споделя, че някои водачи на „ Air France “ не почитат протоколите за сигурност.

Докладът се концентрира върху приключването на гориво на полет на компанията, който е летял от Бразавил, Република Конго, до Париж прлез декември 2020 година Тогава самолетът е бил пренасочен, само че водачите не прекъснали зареждането на мотора и не кацнали допустимо най-бързо, както гласят процедурите, които би трябвало да се съблюдават в такива обстановки. Имало е риск моторът да се възпламени.

Този и други сходни случаи, също упоменати в отчета, демонстрират по какъв начин някои пилоти действат по персонално убеждение и не съблюдават откритите протоколи за сигурност.

Авиолинията отбелязва, че всекидневно извършват хиляди полети, а отчетът хвърля светлина върху едвам четири случая в интервала 2017-2020 година

От друга страна, организации на водачите на „ Air France “ пазят дейностите на летците на авиолинията в сходни изключителни обстановки и настояват, че всички водачи взимат много на съществено сигурността по време на полетите.

Междувременно Агенцията е в развой на изследване и на различен случай на авиолинията, този път от месец април, когато при осъществяване на полет от Ню Йорк към Париж е зародил проблем с ръководството на самолета директно преди кацането му във френската столица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР