Двама от всеки петима германци искат канцлерката Ангела Меркел да

...
Двама от всеки петима германци искат канцлерката Ангела Меркел да
Коментари Харесай

Немислимото се случи, искат оставката на Меркел

Двама от всеки петима германци желаят канцлерката Ангела Меркел да подаде оставка на фона продължаващия спор в ръководеното от нея съдружно държавно управление по какъв начин да се действа с търсещите леговище чужденци по границите, сочат резултати от допитване, заяви DPA.

43% от общо 2 053 интервюирани в тридневното изследване споделят, че Меркел би трябвало да освободи мястото за собствен правоприемник, до момента в който 42 % считат, че тя би трябвало да резервира поста си. Петнадесет на 100 от интервюираните не са дали отговор на този въпрос.

Меркел одобри краен период до края на юни, подложен й от непримиримия вътрешен министър Хорст Зеехофер, който декларира, че в случай че тя не откри метод да овладее притока на мигранти в Германия дружно с сътрудниците си от Европейски Съюз, той ще затвори националните граници за избрани групи чужденци, търсещи леговище.



Меркел възразява, че едностранни решения може да причинят усложнения, да засилят напрежението сред Германия и съседите й и да подкопаят солидарността в Европейски Съюз.

Противопоставянето докара до спекулации, че консервативният блок на Меркел, формиран от нейния Християндемократически съюз и баварския Християнсоциален съюз, може да се разцепи и тя да загуби парламентарното си болшинство, което да провокира предварителни избори.

Допитването демонстрира, че съвсем една трета от интервюираните (32 процента) считат, че разногласието в държавното управление може да смъкна кабинета на Меркел, в който влизат и левоцентристките социалдемократи.



Около 31 на 100 от интервюираните споделят, че съгласно тях обединението ще се резервира до идващите избори през 2021.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР