Двама от водещите ни състезатели в джудото - Ивайло Иванов

...
Двама от водещите ни състезатели в джудото - Ивайло Иванов
Коментари Харесай

Ивайло Иванов и Янислав Герчев сменят категориите за Европейската отворена купа по джудо в София

Двама от водещите ни състезатели в джудото - Ивайло Иванов и Янислав Герчев, ще сменят категориите си за Европейската отворена купа за мъже в София (зала “Универсиада”) този уикенд. На 47-мото издание на някогашния шампионат “Освобождение” Иванов ще взе участие в кат. до 90 кг вместо в коронната си до 81 кг. Сребърният европейски медалист от предходната година Герчев пък няма да се бори на 60 кг, а на 66 кг. Решението е взето от наставника на двамата Атанас Герчев, с цел да не смъкват две следващи седмици килограми и да се изтощят. Следващия уикенд на Иванов и Герчев им следва присъединяване на един от най-престижните шампионати в джудото - Гранд шлем в Париж, където ще гонят призово класиране.
 Националите по джудо преди Европейската отворена купа в София @@@
“Това е най-старият шампионат в Европа дружно с този в Париж, който сега е Гранд шлем. Ще вземат участие 31 страни. Броят на състезателите е към 220-230. Българският тим ще бъде показан от 26 състезатели. Бяха 29, само че сега има грип и някои от тях отпаднаха. Имаме право да участваме с безграничен брой състезатели в категория. Хората, на които са разчитаме най-много, са Ивайло Иванов, Янислав Герчев, Даниел Дичев, Валентин Алипиев и още доста по-млади състезатели. От младите не търсим резултат, това е един комфортен миг да влязат и да изгорят в огромното съревнование.
 Националите по джудо преди Европейската отворена купа в София @@@
Олимпийските квалификации стартират през май. Убеден съм, че това е спортът с най-трудни олимпийски квалификации, защото те не престават 2 години - от 1 май тази година до 1 май 2020 година Те включват в себе си може би над 40 надпревари. Ивайло Иванов и Янислав Герчев са дали своя проект за надпревари, подобен ни е подарък и Даниел Дичев, който тренира и учи в Япония, а също и по-млади състезатели, които имат късмет. Те са дали своите проекти и ние сме длъжни да го осигурим финансово, с цел да могат да отидат на олимпиадата. И то освен да отидат, а и да се показват достойно”, сподели генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев.

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от днешната открита подготовка на националите ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР