Двама от участниците в организираната престъпна група, ръководена от убития

...
Двама от участниците в организираната престъпна група, ръководена от убития
Коментари Харесай

По следите на Нотариуса: В групата на Божанов е имало и магистрати, и адвокати

Двама от участниците в проведената незаконна група, ръководена от убития Мартин Божанов, са адвокати. В нея са влизали най-малко петима души, научи bTV от свои източници.

В прокуратурата през днешния ден са разпитали още очевидци по следствието. Според показанията им в незаконната група двама са адвокати.

Справка в системата на прокуратурата демонстрира, че в 25 преписки и досъдебни производства се появява името на Божанов

На въпрос дали са били юристи или от системата на прокуратурата заместник-градският прокурор Христо Кръстев отговори: Има данни както за магистрати, по този начин и за юристи

От какъв брой време тези двама адвокати са били в общата група с Мартин Божанов?

Около 5 години.

Изземват всички флашки, компютри и записи от камери

Според обвиняването, двата телефона на убития по прякор Нотариуса са запечатани със стикер. Вече са поискани трафичните данни от телекомите

„ Спрямо единия телефон нямаме код за достъп. Другият телефон е с неустановена за нас марка модел. Той е бил обект единствено на експертиза в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да се откри какъв е като модел, марка и име на сим картата, които се намират в него “, сподели Кръстев.

След претърсването на частния клуб на Божанов нощес към материалните доказателства са добавени компютри и бележник с бележки, само че не и членски карти.

Създаването на комисията получи поддръжка и от опозицията

А дали през годините до Министерство на вътрешните работи са стигали сигнали против Божанов, които не са проверявани - ще покаже инспекция.

По наша информация към този момент е открито, че причинителят на убийството е бил тъкмо зад оградата на жилищния комплекс, на към 10 метра от жертвата си. Свидетел става мъж, който обаче се стряска и не подава сигнал. Божанов е бил разследван за имотни измами, само че до неоправдателна присъда не се стига.

Снимка: bTV

През 2004 година в Районния съд е импортиран обвинителен акт. Според него Мартин Божанов посредством машинация е придобил апартамент в постройка на столичния бул. „ Сливница “, безусловно на към 200 метра от „ Лъвов мост “.

В жилището не открихме никого.

Репортаж на Владислава Тричкова и Канна Рачева .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР