Двама от очевидците на трагедията с автобуса на „Струма” и

...
Двама от очевидците на трагедията с автобуса на „Струма” и
Коментари Харесай

Потресаващ разказ на първия, видял ужаса на АМ Струма ВИДЕ...

Двама от очевидците на нещастието с рейса на „ Струма” и последвалия пожар описаха в ефира на NOVA за случилото се в първите моменти.

В понеделник против вторник през нощта Валентин Георгиев от Сандански пътува от София към Благоевград . Работи като пощальон: „ В първия миг си помислих, че гори гората. Пламъците бяха големи. Да не ви излъжа, само че несъмнено бяха 2-3 метра. Як огън”, споделя той.

Когато наближава, вижда, че гори автобу с. Той е и първият свидетел на нещастието. Полицията и пожарната пристигнали след него.

„ Моят камион беше на към стотина метра. Аз бях първи. И след към 5-10 минути пристигна втора, трета, четвърта кола. Натрупаха се тирове. Като слязох от камиона, чух писъците. Оцелелите в профил пищяха, плачеха. Лицата им бяха в кръв, черни ”, спомня си Валентин Георгиев.

Мъжът се втурва да оказва помощ. Първото, което вижда, е по какъв начин мъж се пробва да избави приятелката си.

„ Викаше, крещеше: „ Полиция, полиция”. Носеше момичето на ръце, обаче я изпусна . Мисля, че той беше с контузия на крайници, тъй като куцаше. И той я изпусна на пътя. Преместих момичето в края на автомагистралата. Мисля, че й бяха счупени краката. Беше без чорапи, боса. На другото момиче пък й беше студено, дадох й якето, с цел да се стопли. Дадох им вода” , споделя Валентин Георгиев.

Баща се опитвал да избави сина си от пламъците. „ Крещеше, че синът му е вътре. И потегли към рейса, в огъня да избавя сина си. Обаче го стопирах, да не върви натам”, споделя още Валентин Георгиев.

Полицията и пожарната пристигнали след към 20 минути. Накрая пристигнали и колите за спешна помощ.

„ От рейса се чуваше единствено по какъв начин се чупят прозорците от горенето. Това е станало очевидно 10-15 минути преди аз да отида там. И то към този момент очевидно, всички са били или задушени, или към този момент мъртви. Тичах до камиона за вода, за цигари, за якета, непрекъснато тичах. И като видях, че всеки си стои в колата, нали развиках се. И се развиках обратно, да слезе някой да докара още вода”, споделя Валентин Георгиев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР