Двама от общо 9 европейски делегирани прокурори са напуснали Европейската

...
Двама от общо 9 европейски делегирани прокурори са напуснали Европейската
Коментари Харесай

Български прокурори и служители напускат Кьовеши и се връщат на работа при Гешев

Двама от общо 9 европейски делегирани прокурори са напуснали Европейската прокуратура и Лаура Кьовеши и са предпочели да се върнат да работят в българската прокуратура при Иван Гешев като се чака още един от определените с конкурс обвинители да подаде оставка. Миналата седмица четири от петте деловодителки в българския офис на Европейската прокуратура са напуснали институцията. За проблемите в българското посланичество на Европейската прокуратура написа в подробна обява по тематиката.

Първата оставка на европрокурор бе на и избра да работи във Върховната касационна прокуратура (ВКП). В края на предходната седмица оставката си е подала и някогашният арбитър от спецсъда Елена Попова, която ще се върне да работи още веднъж в българската правосъдна система.

Европрокурорът Ивайло Илиев се пробва да завоюва пост в Агенцията на Европейски Съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване (Евроджъст), оповестява още Mediapool. По информация на изданието, съвсем всички останали настоящи европейски делегирани прокурори (без един) са кандидатствали в състезания за покачване с желание да се върнат на работа при Иван Гешев. Предпочитаната позиция е в Софийската апелативна прокуратура.В коментар за изданието от кабинета на Лаура Кьовеши показват, че оставките са от персонален темперамент и няма да бъдат коментирани. Ръководството на Европейската прокуратура " деликатно изследва въпроса " за протичащото се в България.

Близо две години след началото на работата на Европейската прокуратура българската квота към момента не е изцяло запълнена. Първоначално България трябваше да има 10 обвинители, само че предишното лято европейският основен прокурор настоя те да станат 15 поради огромната натовареност.

През ноември прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, които да работят с Кьовеши. Тогава членовете на прокурорската гилдия констатирата " по-ниско равнище на показване и по-малък интерес ". За 6-те свободни позиции за прокурори от България бяха определени едвам трима от петимата претенденти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР