Двама нелегални мигранти, по първоначални данни от Афганистан, са жертвите

...
Двама нелегални мигранти, по първоначални данни от Афганистан, са жертвите
Коментари Харесай

Камионът с мигрантите е паднал в река Велека, загиналите са афганистанци

Двама незаконни мигранти, по първични данни от Афганистан, са жертвите на тежката злополука с боен камион край село Граматиково. Това заяви пред Българска национална телевизия военно-окръжният прокурор на Сливен полковник Христо Тинев.

Съвместен патрул от военнослужещи и Гранична полиция са установили незаконно прекосяване на българската граница и са задържали група от 35 афганистански жители, изясни полк. Тинев.

След това с боен ЗИЛ те са транспортирани към Малко Търново. Пътят сред Резово и село Граматиково обаче е черен и с коловози. Военният камион е паднал в река Велека преди местността " Тракийски лагер ", посочи пред БНР кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

Към момента се правят неотложни дейности по следствието. Не мога да се наемам с отговор какви са аргументите за злополуката, добави прокурорът.

11 жители от афганистански генезис са признати в болничното заведение в Бургас, заяви зам.-директорът на лечебното заведение Светослав Тодоров.

Всички ранени са контактни, съответни, с съществени пострадвания по главата, гръдния панер и крайниците.

Двама български военнослужещи също са признати в болничното заведение, единият от тях е водачът на камиона. Те са със същите пострадвания, добави Тодоров.

Всички са в приемливо общо положение, при тях има представители на Гранична полиция, защото са в положение да дават показания.

Започва сериозна инспекция за случая край Резово, при който през днешния ден следобяд, в осъществяване на задача по логистична поддръжка на силите и средствата на Министерство на вътрешните работи по защитата на българско-турската граница, товарен автомобил от Въоръжените сили, с висока проходимост, е претърпял пътен случай. Това сподели министър председателят Кирил Петков пред публицисти. Той го дефинира като трагичен случай.

" Говорих и с министър Рашков, както и че транспортното средство е било на Министерството на защитата ", разяснява министър-председателят. Той сподели, че съжалява за случилото се, само че е случай, който би трябвало да се проверява деликатно.

По думите му, на премиера е докладвано, че починалите са мигранти. Петков добави, че със стоплянето на времето още веднъж се ускорява натискът по границата, ще се ускори и защитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР