Двама наши елитни плувци няма да участват на Световното първенство

...
Двама наши елитни плувци няма да участват на Световното първенство
Коментари Харесай

Двама плувци отпаднаха от Световното заради лоша дисциплина

Двама наши елитни плувци няма да вземат участие на Световното състезание от 18 юни в Будапеща поради безконтролно отношение, разгласи на конференция шефът на федерацията Георги Аврамчев.

Това са Йосиф Миладинов, който на Игрите в Пекин записа исторически край и осмо място на 100 м бътерфлей, и не по-малко надареният Калоян Левтеров.

Миладинов е фамозен с неприятната си дисциплинираност.

" За страдание двама плувци няма да взе участие поради непрофесионално отношение, рече Аврамчев. - Калоян Левтеров е чествал преди 10 дни абитуриентския си бал и си е срязал ръката. Има възбрана да плува 20 дни. Разбираме, че абитуриентският бал е един път в живота, само че спортистите би трябвало да могат да създадат преценка.

При Йосиф Миладинов са почти същите аргументите. След като изкара тежко COVID-19 и пропусна присъединяване на Световното състезание на дребен басейн в Абу Даби, той си подвигна нослето. Треньорът му ми съобщи, че не са подготвени за шампионата. Нека да мине Световното и ще създадем разбор. Но огромният спорт изисква огромни жертви. Йосиф има проблеми с килограмите, има проблеми с дисциплината. Родителите му го върнаха в Швейцария, тъй като тук компанията не му понася. Там върви добре, нека да е подготвен за Европейското състезание в Рим.”

Националният тим за Световното ще бъде формиран от Диана Петкова, Габриела Георгиева, Жанет Ангелова, Антъни Иванов, Любомир Епитропов, Калоян Братанов, Йордан Янчев и Дениел Нанков.

Петър Мицин също е бил покрай присъединяване, само че е преценено, че по-добре да се състезава на Европейското състезание за младежи, с цел да не се форсира прекосяването му при мъжете.

" Подготовката бе сложна, нямаше финансиране. Но за всички е мъчно, няма да се оправдаване. Бюджетът ни бе орязан, уповавам се следващата година разпределението на парите от Министерството на спорта да бъде по-справедливо. Състезателите ни упражняват добре, гледаме напред ", сподели още президентът на федерацията.

" За мен е неразбираемо състезателите ни да получават по две и половина минимални заплати. Ако имаме проблеми би трябвало да редуцираме, само че по какъв начин да да вземем за пример 15 души са покрили норматив, а да отидем 5. Какъв ще е подборът. Важно е отношението. Хора, които са на 8-о място на Олимпиада или на 6-о място на Световно състезание не заслужават това ", добави Георги Аврамчев.

" Няма федерация, която да е удовлетворена от бюджета си. Българският спорт не би трябвало да заплаща цената. Аз не съм се виждал с министъра към момента, не знам за какво. Ние търсим спонсори, не разчитаме единствено на страната. Трудно е, само че ще се оправим. Няма невъзнаграден труд ", приключи Аврамчев.

Генералният секретар Георги Бобев изясни, че бюджетът е на равнището на предходната година, само че с инфлацията и повдигането на цените, “вече е 20% назад”.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР