Двама молдовски граждани са взривили банкомата в пловдивския район Тракия

...
Двама молдовски граждани са взривили банкомата в пловдивския район Тракия
Коментари Харесай

Двама молдовски граждани са взривили банкомата в пловдивския район Тракия

Двама молдовски жители са взривили банкомата в пловдивския регион " Тракия " в събота. В него е имало над 200 хиляди лв.. Единият от тях - 22 годишен, е арестуван и му е повдигнато обвиняване. Другият е напуснал страната и ще бъде разгласен за търсене посредством Интерпол, заяви в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов:

В следствието на случая са взели участие криминалисти от дирекциите в София, Сливен, Бургас и Варна. Автомобилът, с който са се придвижвали молдовските жители, е бил засечен от системите за видеонаблюдение. Колата е била с крадени номера. Установено е, че двамата са пристигнали като туристи в България на 17-и юни, сподели основният секретар Младен Маринов, и добави: " Групата има отношение и към опита за кражба от банкомата в " Люлин ".

Това става на 5-и юли, посочи Маринов, и акцентира, че тогава крадците не са съумели да вземат парите, тъй като не са могли да изкарат касетите от устройството. От откраднатите в Пловдив са открити 88 000 лв.. Част от останалите са развалени от гърмежа, други са били изхарчени. Арестът на единият от крадците е станал на автомивка в Бургас в опит да заличи следите от колата. След връзка с органите на реда в Молдова е станало ясно, че арестуваният е престъпно проявен.

Регистриран е за голям брой обири. Мярката му за неотклонение ще бъде прегледана от съда в петък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР