Двама младежи на 24 и 29 години бяха задържани в

...
Двама младежи на 24 и 29 години бяха задържани в
Коментари Харесай

Нови арести заради тероризъм във Франция, убиха Бялата вдовица в Сирия

Двама младежи на 24 и 29 години бяха арестувани в Тулон впо съмнение по отношение на терористично нахлуване с нож в Марсилия, при което бяха убити две млади дами. Двамата са отведени под стража в Марсилия.
На 1 октомври мъж атакува с нож минувачи на гарата в Марсилия. Полицията ликвидира нападателя, а жертви на нападението са две млади дами, които са получили голям брой пострадвания с нож. По данни на министерството на вътрешните работи на Франция, нападателят на марсилската гара е разпознат. Става въпрос за тунизийския жител Ахмед Ханаши.
Сега швейцарската полиция заяви, че е арестувала в южната част от Кантона Киясо двама тунизийски жители, по съмнение по отношение на нападението в Марсилия. По-късно стана известно, че единият от арестуваните е брат на нападателя.
Междувременно английската гражданка Сали Джоунс, по прякор Бялата вдовица, е била убита в Сирия. Джоунс е била член на " Ислямска страна ". Тя е намерила гибелта си след удар с дрон в град Ракка.
" Предположението, че Сали Джоунс и синът ѝ са мъртви, по всяка възможност е правилно ", твърди The Times, базирайки се на собствен източник, който прецизира, че Джоунс е била уцелена от безпилотен аероплан на американската войска, до момента в който се е опитвала да избяга с 12-годишния си наследник от обсадата в сирийския град. Правителствен източник на " Сън " също удостовери тази информация и разгласи, че новината е " прелестно облекчение ".
Историята на " Бялата вдовица " беше за първи път публикувана от арабския вестник " Ал Хаят " през юли тази година. Според медията 45-годишната английска гражданка и майка на две деца се е развела с първия си мъж поради двойно по-млад от нея мохамеданин, пребиваващ в Бирмингам. След като е приела исляма, тя се е преместила в Сирия и се е трансформирала в помощница на своя мъж, който съгласно данните е Джунейд Хусеийн - един от най-висшестоящите вербовчици на " Ислямска страна ", който е взел участие за подготовката на минимум 12 атентата в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР