Двама мароканци финишираха с най-добро еднакво време на Маратон София. Йозеф

...
Двама мароканци финишираха с най-добро еднакво време на Маратон София. Йозеф
Коментари Харесай

Двама мароканци победиха в Маратон София с безпрецедентно еднакво време |

Двама мароканци финишираха с най-хубаво еднообразно време на Маратон София. Йозеф Сбай и Радуан Ноуини, които преодоляха класическата отдалеченост 42.195 км. за 2:13:03 часа, оповестиха от Министерството на младежта и спорта.

" Фактът, че тук вземат участие над 2700 души, 300 от които са чужденци, демонстрира интереса към софийския маратон. Организацията на спортни събития в такива условия е тестване за всички, но аз съм извънредно удовлетворен от това, което виждаме като организация и като интерес към маратона “, съобщи министър Кралев преди старта на спортистите. 

През 2020 година в класическия маратон се включиха 400 състезатели. При дамите първа финишира Виктория Капилина (Украйна) с нов връх на трасето от 2:27:59 часа. След Капилина финишира Джабет Наом (Кения).
Министър Кралев даде старт и на конкуренцията в полумаратона на 21 км, в която участваха 800 състезатели. По дистанцията най-хубаво време дадоха Жан Симокека (Руанда) и Наталия Семенович (Украйна). Исмаил Сенанджи даде най-хубаво време от стартиралите българи и завоюва националния шампионат. При дамите от българките най-добре се показа Маринела Минева.

Най-много участници бяха записани в конкуренцията на 10 км. 1200 застанаха на старт на пл. “Александър Батенберг ”. При мъжете най-бърз беше Иван Попов, а при дамите Лилияна Георгиева.

Първите шестима приключили във всяка отдалеченост участваха в разпределението на общия награден фонд на надпреварата в размер на 63 000 лева

Маратонът на София е част от веригата “Бягането метод на живот ”. Победителят в нея ще стане явен след провеждането и на последната конкуренция във Варна, която е на 7 ноември. Стартът в морската столица ще бъде под егидата на министър Красен Кралев.

И през тази година софийският маратон се организира с благотворителна идея. Организаторите ще отделят по един лев за всеки стартирал за построяването на спортна площадка за деца с аутизъм.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР