Двама македонски граждани бяха арестувани, а срещу други трима бяха

...
Двама македонски граждани бяха арестувани, а срещу други трима бяха
Коментари Харесай

Пак хванаха македонци с фалшиви български паспорти в Италия

Двама македонски жители бяха задържани, а против други трима бяха заведени каузи поради притежаването на подправени български документи.

Това оповестиха медиите в Северна Италия, съгласно които следствието е осъществено от карабинерите от алпийския град Ливиньо в съдействие с швейцарската гранична защита.

До откриването на подправените документи се стигнало след инспекция на кола от страна на швейцарската защита по границата с италианското село Тубре. Намиращите се трима македонци в нея посочили македонски документи и заявили пред управляващите, че отиват в италианския град Ливиньо, където работели като служащи на градеж. Швейцарската гранична защита обаче решила да ревизира по-подробно колата им, и по този начин били открити в нея български документи.

След надзор се оказало, че те са подправени, по тази причина и швейцарците предизвестили карабинерите в град Ливиньо. Италианските управляващи в предишното към този момент били проверявали въпросните строителни служащи, които тогава се разпознали с български документи. В резултат на това против тримата било заведено дело за владение на подправени документи. Карабинерите се върнали още веднъж на строителната площадка, където работели тримата, и разкрили и други двама македонци, които имали както македонски, по този начин и български документи. След инспекция посредством Центъра за съдействие на митническите управляващи в град Киасо се оказало, че и тези български документи са подправени. Веднага по-късно двамата македонци били задържани за владение на подправени документи, защото били хванати на мястото на престъплението.

Всичко това става единствено дни, откакто карабинерите от северния град Алба разрушиха македонска тайфа, снабдявала с подправени български документи свои сънародници, работещи в земеделието. Петима македонци бяха задържани за снабдяването с тях на десетки македонци, които са влизали безпроблемно в Италия освен с цел да работят, а и с цел да правят закононарушения. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР