Двама мъже от Шуменско загинаха след силната буря в района

...
Двама мъже от Шуменско загинаха след силната буря в района
Коментари Харесай

Двама загинаха, а стотици къщи останаха без покриви заради ураганен вятър в Северна България

Двама мъже от Шуменско починаха след мощната стихия в региона в събота, съобщи Българска телеграфна агенция.

51-годишен мъж от село Развигорово е умрял, откакто е бил покрит от стена, която е паднала поради бурята.

Във Велики Преслав мъж е умрял, откакто е излязъл в покрайнините на града, с цел да прибере част от добитъка си. По данни на Министерство на вътрешните работи Шумен евентуалната причина за гибелта му е стъпване върху разкъсан електрически проводник.

В цялата Шуменска област са били подадени над 40 сигнала за паднали дървета и други материални вреди.

В село Лъвино , област Разград ураганният вятър е отнесъл покривите на над 150 къщи . Заедно с това са съборени и над 10 електрически стълба. В селото е оповестено бедствено състояние. До момента няма данни за потърпевши хора.
 Последиците от бурята в Лъвино.
От петък вечер в цяла съвсем цяла България бяха подавани сигнали за усложнения по пътищата поради частични наводнения или паднали поради мощен вятър дървета.
 Последиците от бурята в Лъвино.
Това е второто злополучие в границите на няколко месеца, което докара до жертви и материални вреди. В началото на септември четирима души починаха след. Бяха нанесени вреди за десетки милиони левове, а държавното управление разгласи в страната.

Тогава стана ясно, че България няма система за ранно предизвестие, с която жителите да бъдат известявани за заплаха със СМС-и. Сирените са единствената предупредителна система, която страната има към този миг. Дори и тя обаче не покрива цялата територия на страната.

Преди дни тестово известие от към момента нефункциониращата системата за ранно предизвестие при бедствия беше изпратено до хиляди клиенти на мобилния оператор „ Виваком “ . Това.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР