Двама израелски цивилни бяха убити във възпламенителен град на Западния бряг, съобщи израелската армия

...
Двама израелски цивилни са били простреляни и убити в събота
Коментари Харесай

Двама израелски цивилни са били простреляни и убити в събота в град Хувара на западния бряг, според израелските отбранителни сили (IDF).

Войници на ИД са преследвали заподозрените и са поставили блокади в района, се казва в изявление на военните.

Спасителната служба на Маген Дейвид Адом (MDA) каза, че е получила сигнал за стрелба в 15:04 ч. местно време. Медици и парамедици пристигнаха и извършиха сърдечна реанимация на двама мъже - на възраст 60 и 29 години - заедно с медиците от IDF.

Парамедикът от MDA Томер Гусман каза, че жертвите са били в безсъзнание с огнестрелни рани.

Хувара, южно от Наблус в окупирания Западен бряг, беше сцената на смъртоносната стрелба на двама братя израелски заселници през февруари, последвали същата нощ от атаки за отмъщение от заселници срещу палестинския град.

ИД разположи допълнителни войски в града след насилието.

Видеоклиповете, заснети в Хувара, показват линейка и военни превозни средства на мястото на инцидента, като пътен контролно-пропускателен пункт е затворен за превозни средства и движението е спряло.

Хамас, палестинското въоръжено движение, което управлява Газа и става все по-популярно на Западния бряг, похвали атаката, без директно да поеме отговорност за нея.

Говорителят Абдел-Латиф ал Кану каза, че стрелбата е „продукт на обещанието да защитим нашия народ и да отговорим на престъпленията на окупацията“, имайки предвид Израел.

В изявление, публикувано от кабинета му в събота, израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че силите за сигурност „работят усърдно, за да открият убиеца“.

„Изпращам своите съболезнования на семейството на двамата убити – баща и син – чийто живот беше прекъснат по толкова жесток и престъпен начин по време на Шабат“, каза Нетаняху.

„Силите за сигурност работят усърдно, за да открият убиеца и да се разберат с него, както сме правили с всички убийци досега.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР