Двама изнасилвачи, гаврили се жестоко с 16-годишно момиче в пловдивското

...
Двама изнасилвачи, гаврили се жестоко с 16-годишно момиче в пловдивското
Коментари Харесай

Двама изнасилвачи на 16-годишна лежат 23 г.

Двама изнасилвачи, гаврили се грубо с 16-годишно момиче в пловдивското село Войсил, ще лежат по 11 години и 8 месеца.

Върховният касационен съд остави в действие решение на Апелативен съд – Пловдив, потвърждаващо присъдата на Окръжен съд – Пловдив, с която на всеки от подсъдимите О. А. и М. М. е наложено наказване в  размер на по 11 години и 8 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, откакто са приети за отговорни в обезчестяване на 16-годишно момиче.

Делото в Окръжен съд бе прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто двамата подсъдими признаха напълно виновността си, както и обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт.

Размерът на по този начин наложените санкции отнемане от независимост по отношение на всеки от двамата подсъдими е избран след съкращаване с една трета /съгласно член 58а ал.1 от НК/ на в началото избраните от правосъдния състав санкции в размер на по 17 години и 6 месеца отнемане от независимост за всеки от тях.

С присъда от 15.10.2021 година Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимите  О. А. и М. М. за отговорни в това, че на 14 март 2021 година, при изискванията на продължавано закононарушение, са се съвкупили с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като са принудили момичето към това със мощ и заплашване и действието е осъществено от две лица и изнасилването съставлява изключително тежък случай.

Всеки от подсъдимите О. А. и М. М. е наказан да заплати на потърпевшата обезщетение за претърпените неимуществени вреди вследствие на престъплението  в размер на 40 000 лв..

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР